Різдвяний борщ по-сумськи

ВС 08 января 2023 в 20:33
Десять місяців тому, на початку березня 2022 року, коли ситуація навколо Сум загострилася у зв'язку з російською військовою блокадою, були організовані "зелені коридори". Вони дозволили частині сумчан, насамперед жінкам з дітьми, людям похилого віку та іноземним студентам, виїхати з міста. Багато хто з тих, хто виїхав, були змушені шукати тимчасовий притулок за кордоном.

Це призвело до того, що в Сумах усі ці десять місяців змушені жити "холостяцьким життям" "половинки" сімейних пар, що роз'їхалися. Переважно це чоловіки. За відсутності своїх дружин чоловікам довелося опановувати мистецтво домашнього побуту – підтримувати в будинку чистоту та порядок, прати особисті речі, готувати їжу тощо.

Автор статті – один із таких сумчан: його дружина поїхала за кордон із дочкою та двома онуками. За час розлуки він освоїв ази кулінарії та нижче поділиться простим рецептом борщу.

Для приготування бульйону підійдуть суповий набір, курячі гомілки або стегна (достатньо двох штук). При варінні бульйону слід додати до нього моркву, цибулю, лавровий лист, перець-горошок, сіль і спеції.

Для приготування борщу знадобляться:

  • Білокочанна капуста – її потрібно дрібно нашаткувати;
  • Картопля – нарізати кубиками;
  • Морква, цибуля, буряк, часник – натерти на тертці;
  • Томатна паста, борщова приправа, наприклад, із болгарським перцем;
  • Соняшникова олія.

Технологія приготування борщу:

1. У киплячий бульйон висипаєте нарізану картоплю;
2. На сковороді пасеруєте натерті овочі, додаєте томатну пасту до них;
3. Викладаєте в бульйон готову борщову засмажку;
4. Висипаєте нашатковану капусту;
5. Варіть хвилин 10-15.

Перед вживанням дайте борщу трохи настоятися. Смак страви буде тільки краще, якщо додати до нього ложку сметани, а в чарку налити горілки.

Тост вимовити голосно і від щирого серця: "За Перемогу!"

46
Комментариев
0
Просмотров
1594
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.