Двадцять перша порада діда Гната: корисні хитрощі на кожен день – 2

ВС 21 февраля 2023 в 18:28
Дід Гнат, що мешкає у місті Суми і пише лайфхаки на різні теми, крім усього іншого, регулярно читає місцеві Телеграм-канали. Саме в них, на думку діда, публікується найактуальніша інформація щодо безпеки, захищеності та наслідків ворожих обстрілів Сумської області, а також розміщуються новини міської та обласної влади, охорони здоров'я, спорту, культури, комунальних служб тощо. Ось, наприклад, сьогодні, 21 лютого, дід Гнат прочитав рекомендацію Міністерства освіти і науки України відповідним освітнім установам проводити заняття у період 22-24 лютого в онлайні. Що ж, розумна порада, подумав дід Гнат, напередодні річниці початку війни з росією. Від хворого на всю голову ворога можна чекати на будь-які сюрпризи.

А що ж сам дід Гнат? Він намагається не вішати носа і продовжує писати лайфхаки. Тримайте нову порцію корисних хитрощів на кожен день!

Як легко очистити від шкаралупи волоські горіхи


Відомо, що ядра волоських горіхів використовуються в кулінарії для випікання тортів, тістечок та пирогів. Дід Гнат додає мелені волоські горіхи в салат з тертих варених буряків, часнику та майонезу. Смачно і корисно! Існує багато способів, як спростити очищення горіхів від шкаралупи. Найпростіший – затиснути горіх між торцем дверей та дверним отвором і притиснути горіх дверима. Але у цього методу два істотних недоліки: обов'язково деформуються двері і кришиться горіх. Більш щадні варіанти очищення волоських горіхів можливі за допомогою:

  • горіхокола;
  • ножа;
  • окропу, в який горіхи слід занурити на 40 хвилин.

Але дідові Гнату сподобалася порада, яку він вичитав у Севи Новгородцева, колишнього радіоведучого Бі-Бі-Сі. Щоб горіхи (будь-які, не тільки волоські) легко очищалися, їх слід протягом 20 хвилин "розігрівати" в мікрохвильовій печі.

Як легко очистити від шкаралупи варені яйця


Напевно, багато читачів намагалися почистити варені свіжі яйця і стикалися з тим, що шкаралупа не хотіла відлипати від білка, ніби була посаджена на нього на клей. Щоб позбутися головного болю та спростити процес чищення варених яєць (курячих, перепелиних), дід Гнат радить:

  • Додавати в киплячу воду з яйцями щіпку солі;
  • Перед тим як занурити зварені яйця в ємність із холодною водою, злегка набити в них шкаралупу вилкою чи ножем.

Після цього яйця стануть слухняними і шкаралупа легко зійде з них.

Як нагострити тертку: оригінальний спосіб


Говорять, що тертку можна наточити за допомогою каменю для заточування ножів. А якщо такого каменю немає у господарстві? Дід Гнат точить свою тертку за допомогою старої керамічної чашки, з якої давно облізла емаль. На дні чашки виступає назовні невеликий шорсткий обідок. Ось цим обідком дід і точить тертку - кілька разів проводить чашкою, як морквиною, вгору-вниз по тертці, і, вуаля, вона нагострена!

42
Комментариев
0
Просмотров
1212
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.