37-ма порада діда Гната: як прожити сто років

ВС 13 июня 2023 в 13:34
Ілюстрація до роману Габріеля Гарсії Маркеса "Сто років самотності" (1967)
Дід Гнат, що мешкає в місті Суми, вже пенсіонер, але ще не стара людина. Таким він себе вважає. Але іноді, коли раптом прихопить здоров'я, дід починає замислюватися про свої роки. А ще про те, як людям вдається прожити сто років і більше.

Нещодавно дід Гнат прочитав про те, що вчені з Копенгагенського університету вивчили японських довгожителів: як деяким із них вдається жити понад сто років. З'ясувалося, що в кишечнику цих довгожителів мешкають різні корисні бактерії, віруси і мікроби. Вони протистоять шкідливим вірусам і бактеріям і таким чином благотворно впливають на здоров'я людини і забезпечують їй довгу старість.

Як усе просто, подумав дід Гнат. Заселили у свій кишечник батальйон вірусів – і живи приспівуючи сто років!

А потім дід Гнат прочитав сьогоднішню новину, як російські "гради" вночі обстріляли дитячий психоневрологічний інтернат у місті Білопілля Сумської області. У цьому закладі перебувають діти з інвалідністю. Пряме попадання снаряда повністю зруйнувало дах спального корпусу інтернату. Постраждав і сам корпус. Обстріл почався одразу ж після скасування повітряної тривоги, коли діти з укриття піднялися до своїх кімнат. Тобто ворог усе розрахував – вдарив тоді, коли діти були найбільш беззахисні.

Подумав гірко дід Гнат, що ось він одного разу підселить у свій кишківник добрих бактерій і мікробів із надією прожити сто років – а вночі в його квартиру в старій хрущовці влетить ворожа ракета. І вб'є не тільки всі корисні бактерії, а все підряд і навколо. І надія діда прожити сто років накриється мідним тазом. Точніше, осколком снаряда або ракети.

Ні, продовжив міркувати дід Гнат, потрібно не віруси з бактеріями розводити, а, наприклад, літаючих акул. Щоб вони, немов дрони, перелітали на територію агресора і колошматили, шматували, рвали на частини ворожих солдатів і тих, хто тупо і бризкаючи слиною підтримує війну.

А ще б дід Гнат запропонував розвести бойових папуг і войовничих кенгуру. Та що там далеко ходити! У росії повно ворон, галок, сорок, голубів, горобців – нехай вони викльовують очі тим росіянам, які вперто не хочуть бачити правду і підтримують свого правителя-людожера і його людожерську свиту.

А ось коли з агресором буде покінчено, можливо, і не знадобляться корисні кишкові віруси. Перемога, мир, безпека, – упевнений дід Гнат, – здатні створити такі дива з людиною, на які не здатен жоден мікроб. Навіть японський.

#МирвУкраїні, #МирвУкраине

35
Комментариев
0
Просмотров
1755
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.