35-та порада діда Гната: як допомогти молоді перенести тяготи війни

ВС 29 мая 2023 в 11:39
Суми. Фонтани на Театральній площі. Світлина зроблена 4.09.22 р.
У неділю дід Гнат, що мешкає в Сумах, із задоволенням пройшовся улюбленим містом. Незважаючи на воєнний час, безперервні повітряні тривоги і ворожі обстріли прикордонних з росією районів Сумської області, Суми тримаються молодцем: у місті порядок, зелено, чисто, йде підготовка до запуску фонтанів. А головне, у місті багато красивих людей, які, незважаючи на негаразди воєнного часу, продовжують стежити за своїм зовнішнім виглядом і намагаються не падати духом.

Сьогодні в Сумах непросто живеться всім категоріям городян, подумав дід Гнат. Але, напевно, особливо нелегко доводиться молоді. Адже складно будувати плани на майбутнє, що властиво молодим людям, коли триває війна.

Після недільної прогулянки Сумами дід Гнат написав коротке есе, присвятивши його молодим жителям міста.

Інтерференція


Життя - це інтерференція его. В одних випадках це означає посилення спільного его, або пасіонарної енергії, як назвав цей феномен Лев Гумільов, а в інших випадках - ослаблення колективного его. Додавання слабкостей і недоліків.

Нецікаво? Мені теж.

Цього літа в Сумах модні оголені дівочі плечі. Не помічали? Цього літа молодість тендітна й ніжна, але опускає бретельки своєї цнотливості якомога нижче.

Молодість ризикує - вона реагує...

Молодість відповідає на нерозсудливість і жорстокість дорослих жагою до кохання. Можна було уникнути цієї війни? Ну, принаймні до війни можна було б підготуватися. Сусід зі сходу не еврика і не Америка. Не потрібно бути Піфагором або Колумбом, щоб відкрити виплодок z...

Подивіться на дітей у Сумах. Вони протестують. Це ж хіпі 60-х, яким нав'язали нову війну. Вони ходять у джинсах-трубах і невинні, як агнці. І підставляють свої тендітні душі-плечі сигналам повітряної тривоги.

Що залишається?

Залишатися з дітьми. Любити їх і в жодному разі не зраджувати.

Якщо наші діти - хіпі, ми повинні виростити квіти.

Для нового Едемського саду.

Одного разу настане момент, коли юний Адам зустріне юну Єву і скаже їй: "Я тебе кохаю. Будь моєю дружиною!" Опустивши сяючий від щастя погляд, вона відповість: "Я згодна!" Вони призначать дату весілля, батьки стануть хапатися за серце і голову, а близькі та друзі задумаються: "Що б таке подарувати молодятам?" Дід Гнат може підкинути вам ідею. Подаруйте молодим бамбукову ковдру. Вона легка, тепла, практична, нешкідлива і добре дихає. А перед тим як обрати таку ковдру, дід Гнат радить прочитати корисну статтю, яка так і називається - "Рекомендації під час вибору та купівлі бамбукової ковдри".

#МирвУкраїні, #МирвУкраине


31
Комментариев
0
Просмотров
1805
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.