25-та порада діда Гната: що подарувати коханій на 8 березня?

ВС 06 марта 2023 в 17:04
У сумського діда Гната кохана жінка одна-єдина на все життя. Це його дружина. Важко уявити собі, що 9 березня виповниться рівно рік, як дружина діда Гната, рятуючи доньку й онучок від ворожих обстрілів, була змушена покинути Суми й вирушити, немов Одіссей, у далеку мандрівку. Дід Гнат у ролі Пенелопи – звучить смішно і безглуздо. Але це так. Дід Гнат залишився вдома, а його кохана Одіссеївна мандрує.

За два дні до 8 березня дід задумався, щоби таке подарувати дорогоцінній дружині. Нічого розумного в голову не йшло, і тоді дід Гнат вирішив навести в будинку порядок. А що? Прибирання у квартирі – теж подарунок дружині на 8 березня. Отже…

Передсвяткове прибирання


Як і чим краще витирати пил?


  • Послідовність прибирання. Його потрібно робити зверху донизу, щоб можна було витерти пил, який впав зверху;
  • Витирати пил краще серветкою з мікрофібри або звичайної тканини, попередньо намочивши її чистою водою;
  • Поверхню меблів варто витирати ганчіркою, що просякнута поліроллю, а вироби зі скла – серветкою, яка змочена засобом для очищення скла або сумішшю води та оцту.

Яким засобом можна видалити цвіль зі стін?


На жаль, цвіль – нежданий гість у багатьох будинках і квартирах. Для того щоб видалити грибок з поверхні стіни, деякі господині використовують відбілювач або спеціальні хімічні засоби. Однак відбілювач лише маскує плями цвілі. Видалити її допоможе народний засіб – тривідсотковий перекис водню.

Як швидко і без небажаних наслідків видалити наклейку і скотч?


Найпростіший спосіб – протягом 2-3 хвилин нагріти наліпку феном, потім зняти зовнішній шар наліпки, а залишки клею видалити за допомогою знежирювача або засобу для зняття лаку для нігтів (з останнім потрібно бути обережним, щоб не зіпсувати поверхню, яку очищають);
Другий варіант (коли є небезпека пошкодити нагріванням поверхню, на яку приклеєно скотч або наліпку) – намочити верхній шар наклейки мильним розчином або засобом для миття посуду, дочекатися, поки верхній шар розм'якне, після чого обережно зняти його, а сліди клею очистити за допомогою етилового спирту.

Квіти коханій на 8 березня: які подарувати?


Відповідь на це запитання досить проста – подарувати слід ті квіти, які любить ваша жінка чи дівчина. Скажімо, дружина діда Гната обожнює троянди. А ще вона любить орхідеї. Не дивно, адже орхідея, а точніше, один із найпопулярніших її різновидів Фаленопсис (Phalaenopsis), неймовірно красива. Ця чудова квітка названа на честь метеликів Phalaena. У природних умовах орхідея росте на деревах. Але ця квітка не паразит. Орхідея належить до епіфітних рослин, тобто таких, що отримують вологу і поживні речовини з повітря.

У квартирі діда Гната на підвіконні живе одна така орхідея. Другу дід через недосвідченість занапастив минулого року. Щоб орхідея довго жила у вашому домі і радувала господиню, дотримуйтесь кількох простих правил догляду за цією чудовою квіткою.

Як правильно доглядати за орхідеєю


  • Поливайте орхідею один раз на 5-7 днів бажано відстояною водою (орхідея погано переносить жорстку і хлоровану воду);
  • Надлишки води зливайте з горщика;
  • Горщик для орхідеї має бути прозорим;
  • Не тримайте квітку під прямими променями сонця;
  • Слідкуйте за станом квітки, за появою на ній будь-яких утворень (чорного нальоту, плям, бульбашок, горбинок, точок – ознак хвороб і слідів дій шкідливих комах) і вчасно обробляйте рослину спеціальними препаратами.

Що ще подарувати коханій?


Квіти, парфуми, цукерки, прикраси – як то кажуть, стандартний набір подарунків для своєї коханої на 8 березня. А ще можна подарувати пісню. Особливо це доречно, коли вас розділяє з коханою жінкою велика відстань. Коли не можна обійняти її "тут і зараз", але можна висловити до неї свої почуття за допомогою пісні. Наприклад, такою, як ця – "Face To Face", яку в далекому 1984 році виконали Баррі Гібб та Олівія Ньютон-Джон. Ця композиція дуже дорога для діда Гната та його дружини. Адже тоді (у липні 1985 р.) вони тільки-тільки одружилися, насолоджувалися медовим місяцем під чудовий аромат кіпрського мускату "Лоель" і проникливу мелодію пісні та будували плани на майбутнє. Це було так давно і водночас нещодавно. Відтоді минуло понад 37 років.

Barry Gibb with Olivia Newton-John – Face To Face
(Щоб прослухати пісню, натисніть на її назву.)


42
Комментариев
0
Просмотров
1142
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.