Відомий сумський художник запрошує до «Сьомого дня» (Фото)

ВС 12 марта 2018 в 16:00
У Сумській міській галереї проходить персональна виставка Миколи ЖУЛІНСЬКОГО «Сьомий день»



Назва виставка визначає філософську тематику робіт.



«Шість днів Господь створював усе живе на Землі, а сьомого дня, можливо, варто зупинитися й замислитися про сенс життя?», – пояснює свою творчу концепцію Микола Жулінський. Автор відзначає, що роботи не розраховані на просте споглядання та милування – це картини роздуми.





«Життя сучасної людини наповнене контрастами, де переплітаються буденні клопоти про хліб насущний та моменти істини й роздумів про вічне, про сенс життя-буття, – відзначає художник. І як свідчення розмаїтих думок й подій бурхливого сьогодення, яке зображає Микола Жулінський на своїх полотнах, це красномовні назви робіт: «Теплий вечір», «Осінні яблука», «День догорає», «Повернення Європи», «Сільська ідилія», «Шланг», «Зелені яблука 1933 року», «Люди-ангели», «Вечірній тролейбус», «Сон», «Обнімімось, брати мої».





Тобто, нова експозиція, де представлено понад 30 живописних картин, – спроба засобами образотворчого мистецтва поглянути на світ очима художника, проникнути у внутрішній зміст буття, розширивши межі сприйняття нашої буденної дійсності до загальнолюдських цінностей.



Експозиція виставки Миколи Жулінського «Сьомий день» працюватиме до 25 березня. Вхід вільний!
Олена Шевченко
67
Комментариев
0
Просмотров
1911
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.