У Сумах відкрилася виставка «Там, де живе дружба»

ВС 26 марта 2019 в 14:35
20 березня у Сумському Палаці дітей  та юнацтва відкрилася святкова виставка до 56-річчя  клубу «Абалаковець» під назвою «Там, де живе дружба».  На ній  представлено 21 чорно-біла  і кольорова фоторобота. Це творчий подарунок від учасників фотостудії «Ми». Серед них: Грицюк Володимир, Грищенко Михайло, Кірічок Анастасія, Костенецький Станіслав, Литвиненко Аліна, Міщенко Георгій, Міщенко Володимир, Петренко Катерина, Сергієнко Лілія, Тимофеева Тетяна. 

Фотографії – різножанрові. На них зображені походи, гірські сходження, а також заняття улюбленим спортом учасників клубу «Абалаковець». Крім того, вони відображають різні теми. Це – і портрет, і неймовірної  краси гірські пейзажі , і засніжені, оповиті туманом величні ліси Карпат .Деякі з робіт відтворюють емоції  і завзяття дітей під час заняття скелелазінням і справжню підтримку, яку вони отримують від близьких і друзів на шляху до досягнень. Серед інших на виставці представлені фотографії, які мають сюжетну лінію. На одній з них можна побачити  фрагмент змагання для найменших «розминку». На іншій об’єктив фотографа закарбував дівчинку, очі якої сповнені сліз і яку підтримують друзі по команді.  Всі роботи цікаві, сповнені світла і тепла, енергетично забарвлені. Кожна з них несе свою емоцію та певний посил. 



На урочисте відкриття виставки завітали талановиті особистості Ігор Касьяненко і Наталія Говорухіна , Ігор і Алла Тітаренки, які виконали для ювілярів  вірші та пісні, присвячені  альпінізму. Крім того, подарунком клубу «Абалаковець» стали дві роботи від Сумського міського центру наукової творчості молоді. Загалом відкриття виставки пройшло у творчій, теплій атмосфері, зібрало друзів і учасників клубу та небайдужих людей.

Виставка триватиме до 25 травня. Вхід вільний.

Віра Паненко, керівник клубу «Абалаковець»:
«56 років у Сумському Палаці дітей та юнацтва діє клуб туристів – альпіністів, який носить ім’я видатного альпініста Євгенія Абалакова. Організатором клубу та незмінним керівником впродовж перших 25 років була Воль Світлана Василівна. Провідна ідея клубу «Абалаковець» - виховання  у молоді фізичних, моральних та загально людських якостей. В теперішній час вже більше тридцяти років  даним клубом керую я. Абалаковці багаторазові переможці та призери Першостей  ФАіС України з техніки альпінізму серед школярів, Всеукраїнських ігор «Юний альпініст», учасники Всеукраїнських альпініад, міжнародних зустрічей. Абалаковці здійснили понад 700 походів по рідному краю, 143 виїздів у Крим, 46 – на  Кавказ, 39 – в Карпати проклали маршрути на Памірі, на Тянь- Шані, в Фанських горах та Саянах, в Хібінах та на Алтаї, на Уралі та Далекому Сході,  в горах Сіхоте –Аліня та на Балканах, в Альпатах та Гімалаях. У 1983 році на Памірі абалаківці здійснили сходження безіменну вершину, яка з того часу носить назву «Пік Абалаковець». Сьогодні у клубі майже сотня дітей займається спортивним туризмом, скелелазінням, альпінізмом. У програмах занять тренування, змагання, походи, сходження та спільні акції.  Під час них учасники спілкуються і навчаються, щоб будь-який турист і альпініст не просто ходив у гори, а й ще вмів  фотографувати.  Попасти у наш клуб дуже легко, для цього на початку навчального року необхідно прийти і записатися, а, якщо не встигли, то можна зробити це у будь – який  час. Під час канікул, у середині літа у нас починаються змагання, походи   та  акції. Тому для того, щоб дитина зрозуміла чи це їй потрібно, чи ні, вона може навесні поїхати у табір у гори, а вже з першого вересня почати осмислено займатись у нашому клубі.»

Любов Беспала, керівник фотостудії «Ми»:
«Ця виставка присвячена дружбі. Всі представлені на ній фотороботи, пов’язані з горами і змаганнями та повністю розкривають її тему. Авторами композицій є 10 учасників, вік яких 10-12 років і старше. Своїми фотороботами ми хотіли привітати  клуб «Абалаковець» з днем народження і тому вирішили висвітлити у них походи і зайняття цього клубу. Кожен з авторів композицій, при виборі ракурсу обирає те, що йому близько. Іноді при створенні робіт не обходиться без складностей, які виникають під час творчого процесу. На даній виставці представлені різножанрові фото, які будуть цікаві для різної аудиторії. Фотостудії «Ми» 14 років, наші учасники люблять фотографувати і ділитися своєю творчістю. Найчастіше ми виставляємо роботи у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці.»

Підготувала: Анастасія Літвіненко

46
Комментариев
0
Просмотров
2239
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.