У Сумах відбувся захід «Вишиванка очима дітей»

Анастасія Літвіненко 22 мая 2019 в 15:46
16 травня у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся захід «Вишиванка очима дітей», приурочений до Всесвітнього дня вишиванки.  Вишиванка – є геном, який  ідентифікує українців в усьому світі. Захід відкрила своїм віршем з однойменною назвою сумська поетеса Лариса Пермінова. В ньому вона висловила свою любов до рідної країни та вишиваної сорочки, яка передає всі барви нашої землі а також золоте хлібне поле, синє небо та висловила побажання щастя Україні. Цю ж тематику підхопила Наталя Кірєєва, член ГО « Країна друзів», у виконанні якої прозвучали пісні «А сорочка мамина білі, біла» та «Квітуча Україна». А потім до святкового дійства долучилися учні Сумської спеціальної школи, які натхненно виконали вірші, присвяченні Україні та вишиванці, а також представили яскраве дефіле у національних вбраннях з українськими рушниками.

Наприкінці заходу відбулося відкриття виставки «Вишиванка очима дітей». В її експозиції можна побачити 20 вишитих картин, а також Українські рушники і серветки. Серед них – 10 вишитих робіт, 8 рушників,9 ляльок  –  мотанок, карта «Україна вишивана», які зроблені руками учнів Сумської спеціальної школи, а також 7 вишитих картин 2 рушничка і серветки представили учні ССШ № 2 та 3 роботи Наталії Кірєєвої. Так, Дегтярьова Яна зробила масштабну роботу у вигляді карти України, представивши на ній кожний регіон у кольорах, вишиванок, притаманних кожній з них. Учні 7-9 класів спеціальної школи познайомили з різноманітними ляльками-мотанками  у святкових, обрядових і повсякденних вбраннях, виготовленими їх власними руками.  Наталя Кірєєва приємно здивувала вишиваною іконою  Пресвятої Богородиці у яскравих, кольору неба тонах, а також роботою «Папуга та котики», на якій вишила трьох пухнастих різнокольорових котиків, які здивовано дивляться на  папугу.  До цієї  ж тематики долучилися – Прядко Наталя, представивши вишивку «Сіамські близнюки» та  Древаль Дарина з роботами  «Джунглі» та «Котик». А Старостенко Єлизавета  власноруч  виготовила «Торбинку  надій» . Крім того, на виставці милує око вишивка «Марічці - три рочки», на якій зображена  рожевощока дівчинка у капелюсі, яка лагідно всміхаючись,  тримає морозиво у руці. Приємним екскурсом у минуле стали яскраві українські рушники і серветки, вишиті ще  у далекому 1956 році руками наших прабабусь. Ця експозиція поєднала їх червоною ниткою з рушниками,  вишитими на щастя, руками учнів ССШ № 2, які представлені увазі глядачів. Також учні 2 школи подарували листівку на згадку про свято.

В цілому захід пройшов у цікавій, творчій, святковій атмосфері та  подарував масу приємних емоцій та  святковий настрій. Переглянути  цю виставку можна впродовж місяця у відділі технічної літератури бібліотеки.

47
Комментариев
0
Просмотров
3201
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.