У Сумах представили виставку «Споглядання тиші»

ВС 27 марта 2019 в 16:02
22 березня у галереї BureauArt, що на вулиці Воскресенська у місті Суми, відкрилася виставка робіт під назвою: «Споглядання тиші» Київської художниці Ірини Ганіної. Вона є представником старої школи живопису і естетики. В  роботах художниці поєднується знання техніки, виконання та творче прочитання навколишнього світу. Дана експозиція складається з добірки етюдів, що відтворюють характерні риси автора. Вони створені на протязі останніх 15 років. Всі роботи середніх і масштабних розмірів, виконані в техніці маслом і  дві картини акрилом. Композиції представлені у авторських підвісних підрамниках, створених самою художницею, а деякі без них. Кожний з них має свій колір, що посилює енергетику та зміст картини.



Загалом на виставці представлено 13 цікавих, гармонійних, вишуканих, наповнених світлом і теплом робіт. Споглядаючи на них, немовби опиняєшся у тій місцевості і подорожуєш нею разом із художницею. Так, на одній із картин оживає неймовірна краса пейзажів навкруги Аскольдової могили, а інша переносить на пагорби стародавнього Канева, внизу яких милує своєю гладдю річка. Крім того, в своїх роботах автор долучає глядача до духовної спадщини, запрошуючи кожного пройтися мальовничим спуском до Нижніх печер Києво-Печерської лаври. Незвичайними є й пейзажі художниці, які переносять у сонячне літо, де кожному хочеться відпочити під кроною яскраво-зелених дерев, помандрувати стежками величного лісу або поміркувати над затишною і по-справжньому  казковою заводдю річки. При цьому неймовірним є поєднання в одній експозиції зими, літа і осені. Композиція, присвячена морозній і сніжній порі року дивує своєю  неймовірною енергетикою і магічною красою. А яскраве поєднання кольорів дарує можливість зануритись в тему роботи і посилює емоційне відчуття. Представлені картини написанні з абсолютно чітким відчуттям палітри барв та настрою, що виділяє Ірину Ганіну, як самостійного художника зі своїм баченням і стилем. Природа є її головним джерелом натхнення. В  роботах художниці  відсутній  дух  Київського мегаполісу і сама людина. У кожному сюжеті чітко визначена композиція, джерело світла і його рішення.

Вже традиційно наприкінці вечора відбувся аукціон, на якому була придбана одна із картин Ірини Ганіної за помірну ціну. Крім того, куратором галереї Римою Миленковою було анонсовано проведення конкурсу графічних робіт під назвою «Слово на папері». З його умовами можна ознайомитись на сторінці BureauArt у Фейсбуці.



Загалом відкриття  пройшло у творчій, душевній атмосфері та зібрало
небайдужих до творчості людей. Виставка триватиме до 4 квітня. Вхід вільний.

Досье
Ірина Ганіна, народилася у 1959 році у місті Санкт-Петербург.  Закінчила ДХСШ ім. Шевченка та Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури  у Києві. Займається реставрацією художніх творів, розписом стін і творчими проектами. Брала участь у розписі церкви Аскольдова Могила в Києві. На даний момент задіяна в оформленні храму в селі Липівка.


Надія Ганіна, художниця, донька Ірини Ганіної:
«На цій виставці представлена збірка картин Ірини Ганіної у стилі класичного живопису, яка характеризує її, як  особистість. Свої роботи у Сумах вона представляє уперше. Вони виконані в техніці маслом і  дві картини акрилом. Основними темами робіт є спокій, умиротворення, зв'язок з оточуючим світом. Дивлячись на них, кожен може помітити, що всі картини об’єднує бажання автора знайти це. Саме тому виставка має назву «Споглядання тиші». Кожна з робіт показує відношення художниці до життя, до природи та як вони їй близькі. Ірина любить піші прогулянки, походи і мандрувати, а ще часто справляється на байдарці по річкам. Саме це надихає її на написання робіт, які вона створює з натури. Її улюбленою є картина «Сонячний вітер», на якій вона зобразила пагорби стародавнього Канева. Хочеться також відмітити етюд, на якому зображено поле. Мені подобається, що він м’який і написаний по першому враженню. Взагалі всі ці роботи написані за різний проміжок часу. Є ті, які створювались Іриною за один-два тижня, а є ті, над якими вона працювала місяцями. Вона з тих авторів, які можуть правити роботи до кінця життя і іноді я просто вмовляю їх не дописувати. Ця виставка буде цікава всім, оскільки відображає особисте відношення художниці до природи. Зараз людство стоїть на той межі, коли ми повинні вирішити чи будемо ми зберігати навколишнє середовище, чи й надалі будемо йти по шляху його знищення. У Ірини Ганіної багато улюблених художників, але вділити когось окремо неможливо, оскільки у кожного є гідні і цікаві роботи. До того, як почати займатись написанням картин вона професійно займалася балетом і навіть вступала до хореографічного училища. Але її не прийняли із-за особистих даних. Рядом з хореографічним училищем була художня школа, в якій вона почала навчатись. З цього і почався її шлях художника. А по завершенню навчання у  художній школі вона закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури  у місті Києві.»

Підготувала: Анастасія Літвіненко
45
Комментариев
0
Просмотров
1838
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.