«Не тільки пейзажі» показують у Сумах (Фото)

ВС 15 декабря 2017 в 16:00
Виставка триватиме до 7 січня
У Агенцій промоції «Суми» 12 грудня відкрилася виставка картин українського художника Євгена Сегала, з промовистою назвою «Не тільки пейзажі». 

Експозицію становлять біля 40 робіт, написаних у 2017 році, які  відтворюють наступні теми «Дельфіни», «Зимові прогулянки» та  інші. Серед них також розміщена картина, яка створена автором раніше  -  у   2009 році  та має назву «Лялька». 

На полотнах представлена гра яскравих кольорів,  яка захоплює та надихає своєю красою.  Усі картини різноманітні, вони закликають кожного до роздумів та нікого не залишають  байдужим. Дивлячись на них,  немов опиняєшся на відпочинку та  мандруєш з автором країнами, які він відвідав, заряджаєшся позитивною енергією та відпочиваєш душею. 

Відкриття виставки проходило у супроводі гри на саксофоні. Вперше презентація робіт Євгена Сегала пройшла в Сумах у 2012 році. Крім того,  його роботи  були представлені у художніх галереях України, Росії, Європи та США і зберігаються у багатьох приватних колекціях. Побачити цю художню феєрію в Сумах можна до 7 січня наступного року, вхід безкоштовний.  

r: Це перша Ваша виставка в місті Суми?
Є. С.:
Ні, це не перша моя виставка в Сумах. Перша мала назву «Между явью и сном» та відбулась у 2012 році, тому це уже другий мій візит у Ваше прекрасне місто.

r:  Яка мета цієї виставки, що Вам хотілось сказати сумчанам? 
Є. С.:
Це мій творчій звіт в картинах за останні два роки. Даною виставкою  я хотів сказати, щоб сумчани незважаючи на всі ті труднощі, які вони зазвичай відчувають, знаходили можливість радіти життю, знаходили щось добре та гарне. Моя естетична концепція передавати позитивні емоції в красі природи, людини або творінні її рук. Загалом все те, що за кордоном називають Fine art    (в перекладі – прекрасне мистецтво). До речі, саме до цього напрямку відносяться художники  Сєров,  Репін ,  Врубель, на творчості яких вчилось і багато наших українських митців.

r: Як створювалася  ця  експозиція?
Є. С.:
Просто  працював.  У мене не було  якоїсь певної мети зробити роботи для конкретного проекту.  Це  мій творчий звіт для поціновувачів мистецтва.

 r: Що надихає вас на творчість?
Є.С.:
Краса природи.  Математик Фібоначчі відкрив  математичну закономірність, що лежить в основі краси та гармонії, тобто математичні пропорції, співвідношення. Ця ідея мені близька. «Золотий перетин» прекрасного, який я по мірі можливості прагну втілити  в своїй творчості.

r: Що людина повинна підкреслити для себе при перегляді цих  картин?
Є. С.:
Я просто хочу,  щоб люди в якійсь мірі отримали  ту радість, яку я відчув   дивлячись на прекрасні краєвиди, які нас оточують, на великий, гарний світ. Хотів передати, що можна радіти та насолоджуватись красою.

r: Які матеріали та техніка використовувалися Вами при створені експозиції?
Є. С.:
В основу моєї техніки покладено Масло, холст на підрамнику.

r: Чим ця виставка буде цікава сумчанам?
Є. С.:
В цій галереї я виставляю картини вдруге і таким чином продовжую
нашу співпрацю  та хотів би передати сумчанам своє відчуття прекрасного.
 
Анастасія Літвіненко
 
41
Комментариев
0
Просмотров
17293
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.