"Сумщина творческая" представляет Алину Литвиненко (6 фото)

Сумщина творческая. Культура и искусство
Андрей Поляков 01 февраля 2013 в 20:16 (6 фото)

Дорогие друзья, проект «Сумщина творческая. Культура и искусство» подготовил ряд материалов, рассказывающих о достижениях в области культуры и искусства. Но, что самое главное, в эту работу с удовольствием включились сами авторы, а также их друзья. Сегодня городская детская фотостудия «Мы» рассказывает о юной фотохудожнице Алине ЛИТВИНЕНКО.

Интервью взяла Оля Карпенко:

1. Коли саме ти почала захоплюватись фотографією? Можливо був якийсь поштовх до цього заняття?
Займатися фотографією я розпочала в 11 класі відвідуючи фотостудію «Ми». Спочатку це була проста цікавість, але пізнаючи фотографію я розкривала для себе новий світ. Розпочинала не маючи фотоапарату, моїми першими роботами стали фотограми. Саме за допомогою яких я почала осмислювати, а згодом переосмислювати мистецтво фотографії.
2. Кому ти показувала свої перші фото?
Моїм першим глядачем був мій керівник Беспала Любов Миколаївна, а також рідні та друзі.
3. Як довго ти займаєшся фотографією?
Приблизно 5-6 років я вже займаюсь цією справою.
4. Як на твою думку: фотографії потрібно вчитись чи це лише природне вміння, обдарованість людини?
На мою думку потрібен як талант так і практика. Не потрібно зупинятися на досягнутому, вивчення фотографії повинно продовжуватися постійно. Обдарованість грає важливу роль, але без навчання та щоденної роботи ви навряд досягнете чогось визначного.
5. Як ти ставишся до критики? Чи вважаєш себе самокритичною людиною?
Це залежить від того чи конструктивна критика лунає в мою адресу. Якщо я розумію, що людина має рацію, то я намагаюсь дослухатись. Я не можу дати чітку відповідь на це запитання, адже намагаюсь адекватно оцінювати свої роботи і не вдаватися у крайнощі.
6. Де ти знаходиш натхнення для своєї творчості?
Натхнення скрізь, потрібно тільки підняти голову і роздивитися світ навколо.
7. Чим ти займаєшся окрім фотографії?
Окрім фотографії я вивчаю образотворче мистецтво. Зараз навчаюся на 5 - му курсі Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, спеціальність образотворче мистецтво та художня культура.
8. Як ти вважаєш, інтуїція є важливою для фотографа?
Я вважаю, інтуїція відіграє важливу роль, але не потрібно завжди розраховувати на неї.
9. Як кожен митець ти, мабуть, намагаєшся донести якесь повідомлення, щось сказати своїми роботами?
Створюючи фотографію, картину чи будь-який витвір мистецтва, митець завжди прагне донести своє бачення, розуміння, почуття до глядача. Щодо мене, то, можливо, я хочу показати, що світ прекрасний у найменших його дрібницях.
10. Який жанр для тебе є найцікавішим?
Найцікавішого або найулюбленішого жанру в мене немає. На мою думку, я ще перебуваю в творчому пошуку.
11. Я знаю, що у тебе вже була персональна виставка. Можеш розповісти про тематику робіт, про свої враження від першої виставки?
Моя перша персональна виставка мала назву «Фото гра». Саме назва стала поштовхом для вибору світлин, тому тематика робіт була різною: натюрморт, портрет, жанрова фотографія, автопортрет(представлений фотограмою). Коли я згадую день відкриття виставки, то мене охоплюють різноманітні емоції:від хвилювання до радості! Велику допомогу в реалізації цієї виставки я отримала від свого керівника Любов Миколаївни, за що я їй щиро дякую!На мою думку, вона є найкращим вчителем-провідником у світ фотомистецтва. Саме її праця та підтримка надихає на впевнені кроки до створення своїх мрій. Також я вдячна своїм товаришам, які допомагали в оформленні виставки та підтримували мене на відкритті.
12. Які плани маєш на майбутнє? Чи пов’язані вони з фотографією?
Планів дуже багато і вони різні, але безумовно фотографія посідає одне з чільних місць, і я думаю, що ще багато років вона супроводжуватиме мене в творчому житті, адже попереду стільки нового!
13. Яку б фотографію ти змогла назвати гарною? І чи залежать твої критерії від якості чи більш важливим чинником є все ж те, який сенс фото в собі несе?
Для мене гарною є фотографія, яка поєднує в собі якість виконання і глибокий зміст, адже митець це той, хто досконало вміє передавати свої почуття та думки виражальними засобами. Фото має притягувати і зачаровувати мене своєю гармонійністю і незвичністю от тоді, для мене, така робота буде гарною.
14. Як ти ставишся до фотоконкурсів?Чи завжди на твою думку суддівство є об’єктивним?
Я гадаю немає таких людей, які б ставилися до конкурсів негативно, адже це можливість показати свої роботи та свої сили. І навіть діставши негативну оцінку ти все одно отримуєш шанс вдосконалити свою майстерність, побачивши і проаналізувавши всі недоліки чи помилки.
15. Щоб ти порадила людині, яка має бажання фотографувати?
У людини повинно бути бажання та зацікавленість у фотографії. Не потрібно одразу ж купувати останню модель фотоапарату - він не створює фотографію, він є лише засобом передачі чи навіть втілення її у життя. Лише ваша особистість, ваш погляд на цей світ є цікавим, тому ніколи не втрачайте запалу і натхненно працюйте над новими, геніальними знімками!

Комментариев: 0
+
218
Комментариев: 1
+
228
Комментариев: 0
+
240
Комментариев: 0
+
217
Комментариев: 0
+
208
Комментариев: 0
+
233
9
Комментариев
1
Просмотров
3092
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

молодчинка))) удачи тебе!!!!)))