"Подкова Пегаса" – в Сумах! (5 фото)

Сумщина творческая. Культура и искусство
Андрей Поляков 06 августа 2015 в 14:49 (5 фото)

Дорогие друзья, сумская областная литературная студия «Лит-ра.com» празднует очередную победу нашей коллеги по перу!!!
Опять отличилась Надежда ПОЗНЯК, став дипломантом VІІІ Всеукраинского фестиваля поэзии «Подкова Пегаса-2015», проходившего 18-19 июля в Виннице.
От лица нашей студии, поздравляю тебя, Надежда, с очередной творческой победой! Мы рады за тебя и желаем тебе новых свершений во имя славы отечественной литературы!!!

Напомним: литературная студия открыта на общественных началах в рамках межрегионального проекта "Сумщина творческая. Культура и искусство".

УРА!!!

Руководитель студии Андрей Поляков

Из воспоминаний Надежды Позняк:

«У чудовому місті Вінниця та його околицями бродять "малахітові носороги" і пасуться Пегаси. І якщо на полювання першого звіра треба їхати в грудні, то побігати за крилатим конем варто планувати на літо. І цьогоріч VІІІ Всеукраїнський фестиваль поезії « Підкова Пегаса 2015» відбувся 18-19 липня. Насмілюся сказати, що до цього чудового українського міста з’їхалася шалена кількість учасників з усіх регіонів України та країн близького зарубіжжя. І однією з причин такої популярності фестивалю, на мою думку, є те, що він виглядає нестандартно, цікаво та динамічно, за що варто подякувати його організаторам Андрію Стєбєлєву та неперевершеному модератору батлів-слемів Леоніду Борозенцеву, адже формат конкурсної програми передбачає як читання в бібліотеках, кафе, так і оглядини культурно-історичної спадщини одного з районів Вінничини, у цьому році - Тиврівського.
На жаль, у Пегаса чотири ноги, а не сотня, як би учасникам не хотілося цього, тому мені особисто підкови відхопити не судилося. (Відчуй, відчуй, куди вітер дме, куди подався той кінь, і якщо вже наздогнав його, то крила не зламати б йому, а головне, собі.)
Отже,Гран-прі у Тетяни Ковалевич (Донецьк). Перша премія у Лілії Батюк Нечипоренко (Київ). Дві других – у Олександра Горчинського (Вінниця) та Юлії Похолюк (Умань). Три третіх – Олександр Ключніков (Мінськ), Ірина Береза (Севастополь) та Алла Гавришко-Бабічева (Тульчин). Далі - лауреати та дипломанти.
І Суми пасли Пегаса не останніми. Цей коник таки пробіг моєю стежкою. "Дипломантами стали автори з Миколаєва, Сум, Хмільника, Ладижина, Кіровограда, Житомира, Тульчина, Тростянця, Бердичева, Хмельниччини, Вінниці."(А.Стєбєлєв). В цій скарбниці і мій скромний успіх та диплом.
Вдячна долі, що я мала можливість побачити ще раз Вінницю та Поділля, і навіть встигнути краєм ока оглянути той вінницький "многострадальный фонтан", як відізвалася про нього одна із учасниць фестивалю, а наостанок пізно ввечері потрапити під тропічну зливу, бо вся ця насолода називається життя».

Комментариев: 0
+
130
Комментариев: 0
+
126
Комментариев: 0
+
134
Комментариев: 0
+
124
Комментариев: 0
+
119
8
Комментариев
0
Просмотров
1947
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.