Юрій Назаренко: «Навіщо я у цьому світі?». 75-річчя з дня народження

Сумщина творческая. Культура и искусство
Сумы Городская библиотечная система 03 марта 2017 в 15:22
З  нагоди ювілею письменника  2 березня  в Сумській міській бібліотеці ім.Т.Шевченка відбулася зустріч з ювіляром.

Працівники бібліотеки ім.Т.Шевченка підготували  відеоролик під назвою «Король сонетів» та виставку літератури по творчості Ю.Й.Назаренка, а студентки Сумського вищого училища культури та мистецтв ім. Д.Бортнянського заспівали пісні на деякі поезії ювіляра.

Голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників України, поет О.В.Вертіль відзначив, що: «Коли говорять про літературу Сумщини, то обов’язково, в першу чергу,  мають на увазі  Юрія Назаренка.  Юрій Йосипович  не тільки сумський поет, а загальновизнаний український поет.Він стояв біля витоків створення сумської організації письменників"

О.В.Вертіль вручив ювіляру від Сумської організації письменників почесну грамоту, а від Національної спілки письменників України – медаль  «Почесну відзнаку» за особливі заслуги в творчості.

Під час цієї зустрічі дзвінок від міського голови  м. Білопілля повідомив, що міська сесія цього рідного для Юрія Назаренка міста (він там народився і жив до 17 років) одноголосно присвоїла Юрію Йосиповичу звання «Почесний громадянин м.Білопілля».

Поетеса  Людмила Ромен, як колега по літературній премії ім.О.Олеся, відмітила надзвичайну поетичність лірики Ю.Назаренка.

Юрій Йосипович з вдячністю сказав присутнім: «Я дуже люблю сонце, люблю весну, що почалася, це  мене надихає на творчість… Дуже вдячний всім присутнім, що прийшли привітати мене, для мене це дуже важливо…».

Він прочитав декілька своїх поезій з «Королівського вінка сонетів» та нові вірші, ще ніде не надруковані: «Напередодні змін», «Позимки», «Відлуння запізнілої води» та інші, які були дуже схвально сприйняті.

Дружина поета Ольга Сергіївна, розчулена теплими привітаннями на адресу свого чоловіка,  прочитала свою улюблену поезію із творчості Ю.Назаренка.

Колеги по перу та друзі,  які цінують його творчість, привітали Юрія Йосиповича з ювілеєм і побажали подальших творчих здобутків.
                       

Олена Мартюшова, заст.директора Сумської міської ЦБС


 
1
Комментариев
0
Просмотров
2184
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.