Як будуть формуватися ради в Сумах

Блоги, Віктор Бобиренко
05 ноября 2010 в 01:51
Частина перша. Сумська міська рада

Тільки не треба страшних слів про зраду Мінаєва.

Домовлятись Мінаєву треба. Головне з ким, і на яких умовах.

Тут треба враховувати кілька аспектів. Регіонали після виборів зрозуміли, що Суми – це не вся область, де можна творити що завгодно – з’їдять і стерплять. Суми – це місто унікальне. Регіонали зрозуміли, як їх насправді тут «люблять». Якщо в них є мудрі, то це саме вони в останню мить дали «обратку» провести вибори «без ексцесів» у Сумах. Бо могли б мати місцевий майдан.

Тому вони застосують свою тактику, що вже довела свою ефективність: на публіку красиві слова – на ділі тихий кабінетний тиск. Мінаєву обіцяють золоті гори якщо він союзник, і веселих прокурорів, якщо він нелояльний. А Мінаєву треба грати свою гру. Єдине, що йому не пробачать – це вступ до ПР.

Шість років тому, 22 листопада 2004 року, я з двадцятьма студентами їхав на Майдан. Гроші на оренду транспорту мені дав тоді ще маловідомий підприємець Мінаєв. Ще одна людина, знаючи, що в мене одні студенти, а грошей йок,  дав мені дві тисячі їм «на пожрать». Якщо Мінаєв вступить у ПР – ні я, ні та людина йому це не вибачать. Як і тисячі сумчан.

Тут ситуація, коли обидві сторони не вірять одне одному. Але у регіоналів більші можливості і менше совісті, що в короткостроковій перспективі завжди ефективно.

Інший аспект: а де ви побачили більшість? Рідному місту і ПР не вистачає депів для більшості. Без Фронту змін більшості не буде. Не вистачає 39 голосів.

Звідси третій аспект: В Києві на карту дивляться і розуміють: Суми ЄДИНЕ місто на Лівому березі Дніпра, де збереглося пост помаранчеве самоврядування. Для Арсенія Петровича це має бути очевидним – Суми ключ від Лівобережжя. Суми – місто, яке повністю провалило проект Тігіпка. Блокуватися ФЗшники в місті якщо і повинні, то тільки на умовах, що секретар ради – від них. Тоді вихід буде для всіх. Мінаєв скаже, що у нього широка коаліція в інтересах консолідації для містян, і врятує репутацію, Чмирь докладе в Київ, що сформував слухняну більшість, Яценюк буде говорити, що він «тримає»  самоврядування в Сумах.

Але ж у Юлі хтось з аналітиків має відслідковувати місцеві ради. Тим більше, що Суми чи не єдине місто де Юля втримала позиції.  Юля має знати: Суми – ключ від Лівобережжя. І тому є четвертий аспект: якщо Юля проведе напружену роботу, консолідує фракцію (непогано б особисто) і її фракція буде блокувати певні рішення шляхом неявки – то сесії не відбуватимуться, кворуму не буде. Хто в темі, той знає, з 42 умовних штиків можливої коаліції 5-7 людей за будь яких обставин не прийде на сесію. І якщо дисципліновано не прийде Батьківщина з 34 голосами – коаліції, (якої ще нема) – може бути кирдик. Рішення не будуть прийматися. Але в чому прикол: як би Мінаєв не захотів усіх всунути в сумський варіант широкої коаліції, навіть і Батьківщину, це не вигідно регіонам. Тому для них найкращий варіант: взяти не всіх, а тільки трішки тушок. Чим замочити рейтинг Юлі. Юля тільки «очистилась», а тут вже нові зрадники. Повірте, саме над цим варіантом вони і працюють. Щоб посміятися з жителів міста Суми. Гіркий досвід і анекдот про партизанський загін із зрадником підказують, що це можливо. Пропоную методику стримування: давайте домовимось не подавати руки тушкам і попередити про це депутатів. Може подіє?

5
Комментариев
9
Просмотров
5045
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Да, как бы это грустно не звучало, но большиснтво сумчан и правда голосовали сердцем, а не головой

Уважаемые!! Зачем такая категоричность,обьединятся надо обязательно и со всеми, другой вопрос как себя вести; Если быть холуем у ПР это низко,и стыдно перед избирателями и это точно конец политкарьере,в Сумах точно; А если работать на Сумскую громаду,принципиально быть беспартийным не смотря на давление,а оно будет со стороны ПР, и выполнять свои обязательства перед СВОИМИ избирателями, будет ОК.

Это только для тех депутатов приемлемо,кто действительно любит город,а не пришел "делать свой бизнес".А вторые,к сожалению,есть во всех фракциях.

Вот гады! Ведь мы-СУМЧАНЕ-выдвигаем ИХ защищать Наши интересы, заботиться о городе и строить для нас ЛУЧШУЮ ЖИЗНЬ...а ОНИ только о себе и снова о себе!
Партии убрать на .....и каждый депутат за свой округ отвечает и борется...

Все эти события приводят к выводу - ходить на выборы бесполезно. Тебя все равно предадут, а прикроются стабильностью.

Розмірковуючи щодо ролі різних політичних сил і розкладів, Віті Бобиренко все таки треба було б згадати "За Україну".В будь- якому кротексті.Здобутки, помилки- що завгодно, але оцінити похід до влади цієї сили і свою роль.
Щодо ролі Юлі і реверансів в її бік- то вже свідомий чи підсвідомий пошук нового партійного "даху".Думаю,що зараз частина людей, (фактично з однієї команди), яка не пішла в РІДНЕМІСТО з Мінаєвим, а вибрала За Україну з Качуром рве на собі волосся в різних місцях.А щастя було так близько...
Щодо сумської фракції БЮТ у міськраді і її організованої опозиційності (на чолі з Юлею особисто!!!???).Вітя, ну навіщо писати те, в що ти не віриш сам.Ти ж прагматик і не дурень.
Волонтирець, Шилов, Вегера....- і інші- це РЕАЛЬНА опозиція? Фракція БЮТ-це матеріал для торгів і підкилимних домовленостей.
Мій прогноз- якщо Мінаєв і РІДНЕМІСТО в тому чи іншому форматі об"єднається з Регіонами, то буде розкол у фракції БЮТ і РІДНЕМІСТО і з частин цих фракцій з"явиться малочисленна і маловпливова, але РЕАЛЬНА опозиція.А інші виступлять тушканчиками, або будуть вести себе по ситуації,локально підтримуючи владу.

Не надо так поверхностно относится Ф.З. если бы не наивное желание избирателей помочь Минаеву не остаться горсовете без поддержки большинство голосов отданных за "Ридне мисто" ушли бы к "Фронту змин" и частично Юли. Не думаю что тушки будут это риск. Время покажет.

ага подіє, не можливо існує тільки для того, щоб за певну плату стало можливо..ленинцы хреновы, да и вообще очень трудно заниматься каким либо делом не имея собственной выгоды, а в какой там кто коалиции - просто так карта лягла... со времен мазепы украинская старшина славилась своими коалициями и название этим коалициям - ПРедательство

"Ображений" депутат від неподаної руки...нісенітниця