Земля у дзвін тривоги б’є

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 24 марта 2023 в 12:19
Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя сучасної цивілізації. Екологічна ситуація 21 століття спонукає цивілізоване людство усвідомити, що подальше безвідповідальне споживацьке ставлення до природи і її багатств може завершитися глобальною катастрофою.

До того ж нинішня війна руйнує не тільки долі і життя людей, а й екосистеми. Бойові дії на території України спричиняють значне забруднення ґрунтів, повітря, водних ресурсів, призводять до загибелі рослин і тварин, зменшення біорізноманіття. Болючі питання екологічної безпеки в сучасних реаліях обговорювалися на засіданні «круглого» стола «Екологічні особливості розвитку сучасної цивілізації», яке організували працівники відділу документів з природничих і аграрних наук в режимі оффлайн. На захід завітали провідні фахівці Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської ОДА,  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області, викладачі  та студентська молодь машинобудівного фахового коледжу Сумського державного університету, екологи, правознавці, користувачі обласної книгозбірні. Ніхто із присутніх не залишився байдужим від наведених цифр і фактів у презентаційному матеріалі Карлюкової О. Ю. про екологічні проблеми Сумщини.

Кожен із нас несе відповідальність за злочини проти довкілля. З правовими питаннями екологічної безпеки в Україні і світі присутніх ознайомив правознавець Шпак І. І. Питання воєнного екоциду визвало жваве обговорення і масу запитань до спікерів. Працівники бібліотеки нагадали, що спостерігати за поточним станом екології в Україні можна за допомогою SaveEcoBot – екологічного  чат-бота з даними про забруднення.

Молодь отримала цікаву і корисну інформацію, що спонукає до дії, ознайомилася з книгами і періодичними виданнями відкритого перегляду по даній темі та поповнила багаж знань в галузі екології.

 
Теги:
#екоцид
0
Комментариев
0
Просмотров
1190
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.