Державність, вимріяна поколіннями

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 28 июля 2022 в 11:14
(до Дня Української Державності)

День Української Державності починає свою історію святкування з 2022 року – року важких випробувань для України. Започатковане для відзначення 28 липня, у День Хрещення Київської Русі-України, свято утверджує тісний зв’язок багатьох поколінь українців, які понад тисячу років попри зовнішню агресію напрацьовували досвід державотворення, змінюючи назву та державну приналежність, проте не змінюючи своєї сутності та прагнення до самостійного життя, свого ставлення до України й до ворога.

Історія творення будь-якої держави не відбувається у минулому – це постійний процес розбудови і розвитку, а для України це ще і боротьба від посягань на територію, суверенітет і право на свободу та незалежність.

«Історія боротьби всіх сил сусідів за українські землі і участи в цій боротьбі самого українського народу становить зміст середнього періода нашої історії…», – писав Михайло Грушевський близько ста років тому про ще давніший період історії України.

Боротьба триває. Кожному поколінню українців треба вміти відстояти своє. Захищаємо нашу державу і незалежність, бережемо єдність, працюємо на перемогу.

Представлені у відеопрезентації книги із фонду Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки допоможуть краще зрозуміти наших предків, які будували українську державу також у тяжких і драматичних обставинах.
Державу не твориться в будучині,
Державу будується нині.
Це люди, на сталь перекуті в огні,
Це люди, як брили камінні.
(О. Ольжич)

 

 


 
0
Комментариев
0
Просмотров
1009
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.