Де плуг пройшов – там тирса не росте, Де зорано – там не гніздиться стрепет…

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 28 октября 2021 в 10:48
(zoom-конференція)

Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, –
Оці степи, це небо, ці ліси,
Усе так гарно, чисто, незрадливо.
Усе як є – дорога, явори,
Усе моє, все зветься – Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
Що хоч спинись і з Богом говори.
    Ліна Костенко
Екосистема – єдиний природний організм, створений за тривалий період живими організмами і середовищем їхнього існування
Наша держава дбає про збереження та примноження природних екосистем. Природоохоронні заходи не обмежуються захистом окремих видів; під захист беруть цілі екосистеми, які включають до складу заповідників, національних парків, заказників, резерватів.
На Сумщині багатий природно-заповідний фонд, що налічує заповідні території та об’єкти як загальнодержавного, так і міжнародного значення. Кожен із них має своє неповторне «обличчя» і особливості
Працівниками відділу документів з природничих і аграрних наук  бібліотеці організована онлайн-конференція на платформі ZOOM «Інноваційні технології та нові напрямки збереження екосистем на Сумщині». Її учасниками були керівники і науковці  національних природних парків Деснянсько-Старогутського і Гетьманського, природного заповідника «Михайлівська цілина», Українського степового природного заповідника НАН України,  регіонального ландшафтного парку «Сеймський», Інституту ботаніки НАН України, науковці та студенти коледжу Сумського  національного аграрного університету.
На конференції розглядалися важливі питання діяльності природоохоронних установ області, впровадження інновацій в організацію  захисту  та збереження екосистем, мальовничої природи заповідних територій Сумщини.
Онлайн-спілкування стало інформаційно корисним  для студентської  молоді, у якої виникло безліч запитань до виступаючих. Жваве обговорення актуальних проблем пройшло динамічно і зацікавлено.
Учасники ще раз наголосили на бажанні діяти спільно задля збереження природи рідного краю.

 
1
Комментариев
0
Просмотров
2329
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.