СУМИ-ХАРКІВ: ЧИТАЧІ ДВОХ МІСТ ВІРТУАЛЬНО МАНДРУВАЛИ СЛОБОЖАНСЬКИМИ МІСТАМИ

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 17 января 2015 в 21:30

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека та Харківська гімназія № 178 «Освіта» реалізували спільний інноваційний проект.

Старшокласники з двох міст зіграли в інтелектуальну онлайн-гру. Майданчик для онлайн-спілкування молоді забезпечили бібліотекарі Сум та вчителі Харкова.

Юні сумчанки відповідали на запитання про Харків, харків’янки натомість перевіряли власні знання про місто Суми.

І віднайшли чимало сторінок, які єднають Харків і Суми. Обидва міста – слобожанські. Вулиця Сумська – головна вулиця Харкова. В Сумах вулиця Харківська – одна з магістральних вулиць міста.

Харківський університет створений за ініціативи Василя Каразіна. Але ідея його заснування університету виникла у нас – в селі Попівка під Сумами в Паліцинській академії - творчому гуртку, до якого входив і Василь Каразін.

Впродовж гри учасники змагання дізнатися, що один із найстаріших університетів Східної Європи був заснований у Харкові і саме в ньому вчилися і працювали 3 нобелівські лауреати.

Скільки фігур має пам'ятник Тарасу Шевченка в Харкові ( один з найкращих пам'тників Кобзареві у світі)? . Як називався один з перших українських радянських театрів, заснований Лесем Курбасом, і чому отримав таку назву?

 Як пов'зані події будівництва пам'ятника мамонту в Кулішівці Недригайлівського району з Харковом?

Ось на такі нелегкі запитання шукали відпові в інтернеті наші учасники. Перемогла дружба!!!
В кінці онлайн-спілкування учасники отримали заохочувальні призи і висловили готовність на далі підтримувати такий формат спілкування.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1444
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.