95-річчю від дня народження нашого земляка тричі Героя Радянського Союзу Івана Кожедуба присвячується

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 05 июня 2015 в 16:19
4 червня 2015 року напередодні   95-річчя від дня народження нашого земляка тричі Героя Радянського Союзу Івана Микитовича Кожедуба відбулося онлайн-спілкування між Сумською обласною науковою бібліотекою та відділом «Музей І.М.Кожедуба» Шосткинського краєзнавчого музею.

Найпочешніші гості спілкування - племінниця Івана Микитовича - Валентина Олександрівна Титова, яка проживає в місті Суми та Любов Григорівна Кожедуб, дружина Валентина Яковича, племінника Івана Кожедуба, з с. Ображіївка  Шосткинського району.
Так склалася доля, що родичі Івана Кожедуба знали одна про одну, але ніколи не зустрічалися. І цього дня стараннями бібліотекарів обласної наукової книгозбірні та музейщиків Шостки відбулася довгоочікувана зустріч, поки що віртуально.

В діалозі брали участь - кандидат історичних наук, завідувач кафедри гуманітарних наук Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Надія Демиденко; ст. викладач Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, координатор краєзнавчих проектів Юрій П’ятаченко; науковий співробітник Сумського обласного краєзнавчого музею Ніна Євтушенко.

На зворотньому зв’язку була Тетяна Олександрівна Шумара, молодший науковий співробітник відділу «Музей І.М. Кожедуба» Шосткинського краєзнавчого музею та Любов Григорівна Кожедуб, яка приїхала на онлайн-зустріч з с. Ображіївка, де народився уславлений льотчик-винищувач.

Спогади, спогади, спогади… Але найголовніше – це те, що родичі Івана Кожедуба зустрілись, обмінялись телефонами. Їм буде про що поговорити, кого згадати.

Присутні дізнались багато цікавого з історії музею, якому в цьому році виповнюється 10 років. 5 тисяч відвідувачів за ці роки з України, Німеччини, Америки, Ізраїлю, Казахстану, Росії, Білорусі …!!!
На виставці в бібліотеці була представлена мала копія пам’ятника І.Кожедубу в Сумах скульптора О. Прокопчука.

Обласна наукова бібліотека презентувала  найновіше видання -  «Ми цій пам’яті вірні...» (Суми : Мрія-1, 2015), отримане від  автора-упорядника Олега Івановича Гончарова, яке включає спогади, нариси, статті, документи про мужніх бійців визволителів, героїчних земляків Сумського краю.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
942
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.