Казка про справедливість

Блоги,
22 февраля 2011 в 15:34
Є в Сумському районі Сумської області мальовниче і прекрасне село Нижня Сироватка

Там живуть працьовиті люди, які люблять свою землю, вміють і можуть працювати на ній.
І ось одного разу вирішили люди, що віддають свої земельні паї в оренду ТОВ „Хлібороб” - підприємству, яке існує в селі досить давно і нібито міцно стоїть на ногах. Спочатку все було чудово:  люди мали роботу, отримували заробітну та орендну плати.  Та з роками ситуація ставала все гірше і гірше.  Спочатку почали зникати з лиця землі будівлі та споруди, потім стали вирізати та здавати до пунктів прийому металобрухту трактори, комбайни та автомобілі (до речі, майно було теж в оренді). Потім перестали обробляти та засівати землі й поступово прості люди втратили роботу, а керівництво товариства як було при роботі, так і залишилося.
Набридло людям дивитися на такий безлад, та й почали вони думати, що робити далі. Зібрали збори пайовиків, на яких вирішили достроково розірвати договори оренди та почати пошук інвестора, який би зміг підняти з руїн їх майно. Протоколи зборів розіслали до Управління агропромислового комплексу Сумської ОДА та до самого пана Чмиря з проханням допомогти у вирішенні проблем. Але ніяких дій з боку облдержадміністрації не було. Вирішили люди, що на владу надії немає і треба робити все самотужки.
Знайшовся інвестор, який вирішив взяти проблеми людей на себе, і на чергових зборах пайовиків люди проголосували за те, що  довіряють йому і бажають працювати з ним.
От з цього моменту починається найцікавіше. Зібрали всі необхідні папери та подали клопотання до прокуратури Сумського району. Прокуратура, розглянувши всі матеріали, передала справу до суду. Провівши чотири судові засідання, суд Сумського району виніс вирок задовольнити позови людей та достроково розірвати договори оренди землі з ТОВ „Хлібороб”. Радості людей не було меж: нарешті вони відчули, що простий селянин теж чогось вартий  і може відстояти свої права у суді. Але радість була недовгою, бо керівництво товариства не хотіло втрачати свою владу над людьми (а може, їм і не дозволяли, бо воно входить до холдингу, який належить банку „Надра”). Товариством був поданий позов до апеляційного суду Сумської області. Ось якраз апеляційний суд і вирішив відхилити вирок районного суду та задовольнити клопотання ТОВ „Хлібороб”. Сказати, що розчаруванню селян не було меж, - це нічого не сказати. Після перемоги - така нищівна поразка! І знову селянин залишився ні з чим і впевнився, що влада захищає тільки свої  інтереси.
Скажіть же, панове судді, навіщо ви існуєте, коли кожне ваше рішення або купується,  або виконується за вказівкою?!

Мешканці с. Нижня Сироватка

0
Комментариев
0
Просмотров
7319
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.