Дешевий піар Григорія Омельченка

Блоги, Евгений Даниленко
06 марта 2012 в 11:53
Здається, вибори ще далеко, а от брудні політичні піар-технології вже запустили в наші медіа
І як це не дивно, першими почали таку інформаційну атаку саме представники опозиції. Воно й не дивно, адже сьогодні замість того, щоб налагодити конструктивний діалог із владою і разом працювати на благо громади, представники опозиції роблять все, щоб погіршити існуючу ситуацію, знівелювати досягнення діючої команди, та перш за все ввести в оману простих людей, щоб на їх почуттях здобути собі політичні дивіденди, а головне отримати тепленьке містечко у Верховній Раді, щоб там і далі продовжувати свою демагогію, часто забуваючи про потреби простих громадян.
Нещодавно область сколихнула звістка про кілька депутатських запитів від представника депутатського корпусу Верховної Ради, відомого бютівця Григорія Омельченка, які стосувалися діяльності губернатора Сумської області Ю.П.Чмиря та іншого керівництва регіону.
Найрезонансніший запит стосувався роботи заступника губернатора із сільського господарства С.М.Слизького. У цьому зверненні депутат звинувачує зама губернатора в здирництві, лобіюванні інтересів аграрних компаній, роздаванню землі громадянам тощо. Але в чому ж конкретно звинувачує депутат керівника?
Першим є звинувачення С.М.Слизького та його команди в здирництві з керівника ТОВ АФ «Червоносільське». Депутат пише, що з голови агрофірми начебто за «кришування» вимагали 300 тисяч доларів, тобто майже 2,5 мільйонів гривень. Оскільки дати все сповна керівник АФ «Червоносільське» не зумів, то земельна інспекція нарахувала йому «сотні тисяч гривень» штрафних санкцій.

Що ж ми отримуємо в результаті:
1. Абсолютну нісенітницю, адже виходить, що хабар був більший, ніж сама сума штрафу, який склав тільки «сотні тисяч» в той час як хабар начебто повинен був бути кілька мільйонів! Погодьтеся, хто ж буде просити хабар більший, ніж сума штрафу? Очевидно, що депутат, користуючись своєю депутатською недоторканістю, вчиняє звичайний наклеп, прагнучи здобути собі дешевий піар. Адже набагато простіше розсилати різні запити, ніж реально зробити якусь конкретну справу для покращення життя людей.
2. Очевидно, що керівник ТОВ АФ «Червоносільське», маючи проблеми із законністю використання своїх земель, щоб уникнути відповідальності перед Законом, розіграв власну політичну гру, інтерпритуючи штрафні санкції від земельної інспекції, як політичний тиск на нього. Дуже вдалий політичний хід, адже за таких умов, можна будь-який штраф назвати політичним тиском і таким чином роками уникати відповідальності.
3. З одного боку, у своєму запиті народний депутат говорить про значні недоотримання бюджетом через махінації із землею, а з іншого - «кришує» керівника-правопорушника, який завдав збитків державі на «сотні тисяч гривень» на які якого абсолютно законно оштрафувала земельна інспекція!

Далі у зверненні Григорій Омельченко звинувачує обласне керівництво у тому, що землі резерву «оформляються на підставних громадян» і таким чином завдаються збитки державі. Дивна позиція народного обранця, адже право на два гектари землі гарантоване кожному громадянину України, але навіть не в цьому суть. Такими «підставними» громадянами Григорій Омелянович вважає перш за все сільських вчителів, які в минулому році отримали свої паї і тепер можуть мати до своєї зарплатні хай і невелику, але постійну надбавку. Невже такі дії з боку керівництва області є злочинними?
Невже злочинним є те, що за останні два роки орендні ставки на землю зрослі в кілька разів і той же самий і бюджет, і прості громадяни, за яких так переживає Г.О.Омельченко, отримали додатково мільйони гривень? То виходить, що не треба було залучати нові компанії, які здатні більш ефективно користуватися землею і відповідно сплачувати більше орендні ставки за землю, а залишити все так, як і було за хазяйнування помаранчевих, коли були знищені практично всі сільськогосподарські підприємства, а на зміну їм прийшли так звані інвестори?.. У результаті цього значна частина селян втратила роботу і змушена була шукати її, їдучи на заробітки до столиці та інших великих міст.
І що саме цікаво, наприклад, освітяни з Недригайлова віддали свої паї абсолютно іншій компанії, ніж ті, в лобіюванні інтересів яких звинувачує керівництво області скандальний депутат. Тобто в запиті депутат, відчуваючи свою недоторканість перед законом, допускає повну нісенітницю і маніпулювання фактами.
Але навіть не це вражає. Найбільші оборудки із землею відбувалися якраз два роки тому за часів Уряду Юлії Тимошенко. Всі добре пам’ятають, як бютівцями, знову ж таки під час виборів, створювалися команди, що ходили по хатах і пропонували оформити своє право власності на землю, щоб потім на бютівському зібранні вручити урочисто земельний сертифікат. Тоді дійсно творився справжній земельний бедлам, але то були «свої» і Григорій Омелянович не робив ніяких запитів, а сидів мовчки у Києві і отримував там свої «дивіденди».
Та окрім відвертих маніпуляцій Г.О.Омельченко ще й показав своє повне нерозуміння аграрної справи. Так, Григорій Омелянович пише, що бюджет «втрачає близько 300000 гривень з гектару землі». Цифри просто космічні, адже навіть ринкова вартість паю є меншою, не кажучи вже про орендну плату, яка сьогодні піднялася до 5%, що в середньому складає близько 1700 гривень. Але це ж за весь пай, який становить кілька гектар, тобто в розрахунку на один га землі, плата буде ще меншою, як мінімум в половину. От і порівняймо: 850 грн. і 300 тисяч грн. – мабуть, з математикою в школі у депутата було дуже погано, або він навмисне намагається маніпулювати фактами, драматизувати ситуацію, як він це так само робив, коли сума начебто хабара виявилася у кілька разів вищою за реальну суму штрафу.
Та зрештою, рядовий читач, запитає, яке особисто йому до цього діло? Ну подумаєш «наїхали» на губернатора – тільки краще працюватиме! Але… Така увага київського чиновника до Сумщини перш за все, на мою думку, з’явилася через майбутні парламентські вибори. Очевидно, що якихось конкретних справ Григорій Омелянович зробити не встигне та і особливого бажання не має (бо якби мав бажання, то перебрався б не постійне місце проживання з Києва поближче до нас і почав би займатися реальними справами ще кілька років тому, щоб потім не кричати на всю Україну про правопорушення, а реально надати хоча б юридичну допомогу селянам при заключенні земельних угод). Просто тоді не було виборів, а тому про турботи жителів таких провінційних містечок як Ромни, Липова Долина, Недригайлів, Буринь та інші можна було не піклуватися, щоб зараз як герой-месник стрельнути вгору і знову поїхати в Київ, до себе, у Верховну Раду, а ви тут живіть як знаєте, адже результат досягнуто - своє крісло в парламенті збережено…


P.S. Не так давно куратор обласної «Батьківщини» Олександр Волков заявив, що на Сумщині опозиція зможе здобути п’ять із шести перемог на мажоритарних округах. Тепер стає зрозумілим, яким шляхом вони збираються це зробити. Шкода тільки, що людей знову введуть в оману і вони знову отримають лише дірку від бублика…
6
Комментариев
0
Просмотров
4720
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.