У справі «Сумиавтогаз-74» нові фігуранти

Блоги, Олег Медуниця
06 февраля 2013 в 12:38
Посадовці держказначейства м. Суми причетні до махінацій із 74 млн ПДВ.
Я вже кілька разів писав про фінансову аферу, яка у мене проходить під кодовою назвою «Сумиавтогаз-74». Коротко нагадаю, як усе починалось.

До мене звернулося Бюро аналізу політики. Мова йшла про ймовірні махінації з поверненням ПДВ в сумі 74 млн ТОВ «Сумиавтогаз». Оскільки статус народного депутата забезпечує набагато більше юридичних інструментів для впливу на нечесних чиновників, громадськість просила мене втрутитися та розібратись. Я одразу ж направив відповідне депутатське зверненням до правоохоронних органів і сам почав збирати інформацію про цю оборудку. Телефоном поспілкувався з начальником Державного казначейства України в Сумській області Олександром Лісовим. Той сказав, що обласне казначейство займається лише стотисячними відшкодуваннями і до цієї справи стосунку немає. Він направив мене до Державного казначейства України. Я направив туди депутатське звернення 14 січня і отримав відповідь, що такі операції проводить місцевий структурний підрозділ держказначейства. Відповідно до чинного законодавства, місцева державна податкова інспекція має подати до місцевої служби державного казначейства висновок про суму відшкодування податку на додану вартість. 23 січня я направив ще одне депутатське звернення, тепер до Державної казначейської служби в м. Сумах з проханням надати копії таких висновків. 4 лютого отримав відповідь:



Посадовці місцевого держказначейства умисно не хочуть надавати інформацію, а перенаправляють до іншої структури. Впевнений: якби звернувся до ДПІ в м.Суми, отримав би таку ж відповідь. Такий собі «пінг-понг» від чиновників. 

Незважаючи на «бажання» посадовців спілкуватися з народним депутатом, мені все ж вдалось отримати такі висновки зі своїх джерел:









Стало очевидним, що до цієї злочинної багатомільйонної оборудки причетні і посадові особи державного казначейства в м. Суми, які так старанно приховують інформацію. Це, так би мовити, правоохоронним органам на замітку…


16
Комментариев
0
Просмотров
2290
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.