Люстрація по-українськи: «солдати Януковича» сьогодні отримують нові посади

Блоги, Олег Медуниця
09 июля 2014 в 15:38
Про те як Ігор Яговдик та Володимир Орлов знайшли собі нові "теплі місця"

Сумські ЗМІ вже писали про те, що Ігоря Яговдика недавно призначили начальником Головного оперативного управління Міністерства доходів і зборів України. За часів Януковича він був заступником, а згодом наступником Юрія Чмиря. Запам'ятався на посаді голови Сумської ОДА як палкий відстоювач «законів 16 січня». Пам'ятаю, як у січні обурена громадськість прийшла до Яговдика і запропонувала звернутися до Януковича з вимогою скасувати диктаторські закони, або піти у відставку на знак протесту. У відповідь громадські активісти почули від Яговдика, що він людина Януковича і повністю підтримує дії президента.

Не забули в Сумах і про те, як Ігор Яговдик оголосив полювання на молодіжний патріотичний табір «Коловрат» та його коменданта Олександра Бойка. Зараз Олександр Бойко перебуває у військовому госпіталі – відновлюється після поранення, яке отримав в окопі під Слов'янськом. А Ігор Яговдик відсиджується у теплому кріслі Міндоходів.

Як на мене – це несправедливо. Так бути не може.

Також мене шокувало ще одне нове призначення. Володимир Орлов – новий начальник управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України. У тому числі, як мені відомо, курує питання протидії корупції на митниці.

За часів Януковича Володимир Орлов був начальником Сумської митниці. Протягом 3 років у Сумській митниці діяли схеми сім'ї Януковича, через ставлеників Артема Пшонки – Володимира Орлова та Сергія Лабуза. Свого часу Геннадій Москаль детально описав, як у квітні 2012 року, начальником Сумської митниці Володимиром Орловим була організована злочинна схема, що забезпечувала ввезення турецької та європейської одягу і взуття, тканини на митну територію України за підробленими документами з метою ухилення від сплати податків і мита.

Тепер же Володимир Орлов буде відповідальним Генпрокуратури (увага!) за боротьбу з корупцією у транспортно-митних питаннях!

Я категорично проти таких призначень «солдатів Януковича»! Зараз готую депутатські звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Генеральної прокуратури та керівництва Міндоходів з проханням відмінити такі кадрові рішення. І я переконаний, що громадськість Сумщини також підтримає моє прагнення не допустити цих людей до влади.

3
Комментариев
0
Просмотров
4747
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.