Безвізовий режим з Гондурасом

Блоги, Олег Медуниця
23 ноября 2010 в 09:06

В кінці травня цього року Президент Янукович проголосив підписання угоди про безвізовий режим з Євросоюзом. Дослівно це виглядало так: "Нам потрібно технологічно й методологічно готуватися до введення безвізового режиму з ЄС, угоду про який ми могли б підписати до кінця року". -  В.Янукович. Вчора з Брюсселю було привезено документ який називається «План дій щодо візової лібералізації для України». Виконання якого, до речі, зовсім не означає скасування віз для українців.

Чим відрізняється угода про безвізовий режим від угоди щодо плану дій по здобуттю безвізового режиму? Це приблизно так. Пообіцяли ви купити дружині шубу до кінця 2010 року. А замість шуби в кінці року їй подарували документ: «План дій по отриманню шуби в 2011 році».  Прочитавши який жінці одразу захочеться скромне зимове пальто. Різницю відчуваєте. Жінки відчули точно.

Українцям до цього не звикати. Пообіцяли ціну на газ не піднімати. Не підняли. Одразу. Підняли через чотири місяці.

Та що там газ. У Сумах пообіцяв губернатор психдиспансер добудувати за 40 млн. Тепер добудовують діагностичний центр. І першу чергу. І само собою не за 40 млн. І не до 20 грудня.

Є такий Жозе Мануєл Дуран Баррозу він в Європах як у нас Янукович.Так цей Дуран привселюдно сьогодні в ранковий новинах вичитував нашого Президента, шо, аби він проводив демократичні реформи, та ще й економічні, то напевно, його контора може б і зглянулася на той план дій, шо наш Президент нам до нового року обіцяв.

А тепер серйозніше. Перший раз місцеві вибори вилізли боком. В Європі чітко сказали демократії в Україні немає. На цьому фоні скасування віз для Албанії з 1 січня 20011 року, виглядає як публічне приниження. Другий чіткий сигнал – робіть економічні реформи. Якщо новий податковий кодекс це реформи то безвізового режиму нам точно не бачити.  Як і зони вільної торгівлі.

Отже два базових сигнали економіка і демократія. Ну з економікою треба напрягатися. А демократія це що важко?

Просто не треба робити дурних речей. Не демократія якщо конституційний суд визначає в державі дату виборів. Або повертає президенту повноваження проти яких  він виступав перебуваючи в опозиції. Не демократія якщо суд забороняє підприємцям проводити мітинг через візит громадянина Росії патріарха Кирила. Кирилу, що без дифіліяди по Хрещатику нема чого їхати до України? І останнє. Не демократія - це коли в державі жоден власник автобусу зараз не наважиться везти опозиційно налаштованих до влади громадян в Київ?

З Гондурасом  українській владі слід домовлятись про безвізовий режим. Там точно не треба буде обіцяти нездійсненого.

2
Комментариев
4
Просмотров
1878
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Медун, п===дуй в Киев, ночивать в палатке!
Там тебе и бабу бесплатную дадут, чтоб не мёрз ночью,
мож, даже с бабкой-Параской встретишься там.

Майдан - это клиника, а также судьба для тех, кто не хоччч работать и честно платить налоги для детей, инвалидов, пенсионеров.

А для таких как Медун - ещё и кормушка.

Тягнибок-Цегельский это установлено, а Медуница-Коломойский или Абрамовский, ну очень похожи, прямо как близнецы братья???. Понос слов и никакого реального дела. Был у власти, ну и что???. Показывал русским где чемодан- сумской вокзал-Москва?? Или еще сделал чего-нибудь??

Побутує у Сумах
Медуниця Олег.
Він у письмах до преси -
знедавна стратег!

І виходять статейки,
як кулі з гівна...
Смердоту публікує
"Панорама" одна!

)))

У нас работящий терпеливый народ а вот правители нам достаются сплошной ГОНДУРАС!