"Путяра, іди геть": кількість людей на майдані збільшується

ВС 22 ноября 2013 в 09:00
Обурені рішенням уряду України призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом ввечері 21 листопада зібралися на Майдані Незалежності в Києві. Висловити невдоволення прийшло близько 1500 людей, їх кількість постійно збільшується. В центрі також знаходяться кілька автобусів з силовиками.

Небайдужі почали самоорганізовуватися за допомогою соціальних мереж. Організатори акцій протесту закликають брати із собою теплий одяг, їжу та парасольки.

На Майдан підтримати активістів прийшли опозиційні політики, серед яких і лідери "Батьківщини" Арсеній Яценюк, УДАРу Віталій Кличко, "Свободи" Олег Тягнибок та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Коли на центральну площу міста їхала машина із звуковою технікою для виступів, її заблокували кілька десятків правоохоронців. Однак натовп відвоювував автомобіль і він доїхав до Майдану.

Раніше активіст ВК "НАСТУП" повідомляв, що веб-трансляцію камер з Майдану Незалежності о 18.00 вимкнули, однак на час написання повідомлення відео з тим, що відбувається на центральній площі транслюється в Інтернет.

Повідомляється, що підхід до Адміністрації президента Віктора Януковича, яка знаходиться на вулиці Банковій в Києві, перекритий автобусами з силовиками. Зокрема три автобуси знаходяться на Банковій зі сторони вулиці Інституської.

Тим часом, в різних регіонах України охочі висловити невдоволення призупиненням підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС виходять на мітинги в ніч з 21 на 22 листопада. Зокрема, небайдужі прийшли на акцію в Ужгороді, Донецьку, Івано-Франківську та Луцьку.

Також активісти збираються у Львові – біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Усіх, хто планують долучитися, вони просять принести теплий одяг, карімати та термоси з чаєм.

Кабінет міністрів України 21 листопада розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами.

У свою чергу член Моніторинговою місії Європарламенту в Україні, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства" в кінці цього місяця у Вільнюсі. При цьому він висловив думку, що рішення українського уряду пов'язано з певними домовленостями, досягнутими з РФ.

Також стало відомо, що Кабінет Міністрів України ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

У свою чергу в Кремлі заявили, що рішення України про призупинення торгово-економічної асоціації з ЄС є виключно внутрішньою справою Києва, але в Москві готові до тристоронніх переговорів з Україною та ЄС з торговельно-економічної тематики.

Варто згадати недавній візит президента Януковича до Росії для переговорів з Володимиром Путіним. Тоді ЗМІ писали, що голова української держави підкинув ще одну загадку як українським, так і європейським політикам. Його зустріч з Путіним - третя за останні три тижні - виявилася таємницею, покритою мороком ще сильніше, ніж сочинська, про підсумки якої нічого так і не просочилося навіть у кулуари вітчизняної політики.

Джерело: Українська правда
21
Комментариев
0
Просмотров
56746
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.