На Сумщині викрили пункт нелегального зберігання та реалізації підакцизної продукції на 1 млн 400 тис. грн.

ВС 23 августа 2013 в 09:00
На території с.м.т. Середина-Буда, у приватному подвір'ї одного з місцевих мешканців, оперативники сумського управління Міндоходів викрили базу для нелегального накопичення та зберігання підакцизних товарів. За наявною інформацією, територія бази, розташована у зоні прикордонного контролю, використовувалась як перевалочний пункт у схемі контрабандного переміщення нелегальних товарів.

У ході обшуку слідчо-оперативною групою Міндоходів в ангарі та гаражах за встановленою адресою було виявлено 675 літрів спирту, розфасованого у пластикові ємності, близько 12-и тонн пально-мастильних матеріалів - бензину і дизпалива вартістю 117 тисяч гривень, 10 690 пляшок лікеро-горілчаної продукції (вина, горілки, коньяків різних марок) - на суму 1 млн. 188 тис. грн.

Встановлено також, що за місцем зберігання підакцизної продукції велась  дрібнооптова торгівля пально-мастильними матеріалами. За допомогою встановленого в ангарі насосного обладнання, пістолетів, шлангів, лійок, розподільного рукава відбувалось перекачування ПММ з ємностей до баків автотранспортних засобів. Замовниками пального виступали місцеві аграрії та мешканці С.-Буди.

Нелегальна міні АЗС працювала на повну потужність. На місці розливу знайдено виручку від реалізації підакцизної продукції у національній та іноземній валютах  - українські гривні, американські долари, євро, російські рублі, що в еквіваленті становить  65 тис. 740 грн.

Таким чином, загальна вартість вилучених у ході обшуку товарно-матеріальних цінностей склала понад 1 млн. 400 тисяч гривень.

Відомості про вчинене правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У рамках кримінального провадження проводяться подальші заходи з документування протиправної діяльності осіб, причетних до організації підпільного бізнесу, повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів у Сумській області.


58
Комментариев
0
Просмотров
2121
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.