У сумчан вилучили гранати, ножі та патрони

ВС 22 января 2013 в 13:31
За два дні проведення операції «Зброя – Вибухівка» міліція виявила та вилучила у мешканців області гранату Ф-1, два ножа та близько 200 патронів калібру 5,6 мм.

Так, в Краснопільському районі місцевий житель у себе вдома зберігав гранату Ф – 1 часів Великої Вітчизняної Війни. Правоохоронцям сказав, що знайшов її в лісі. Чи боєздатна вона, чи ні – не знав. Але, ризикуючи і своїм життям, і життям своїх сусідів – приніс додому.

В Сумському районі 48-річний чоловік в будинку зберігав 30 набоїв калібру 5,6 мм. На питання, звідки вони, відповів, що шукав метал у лісі, а знайшов патрони. А у Великописарівському районі місцевий житель зберігав 146 патронів. У своє виправдання каже, що теж знайшов, на смітнику. Але, чому не викинув і приніс додому, так і не відповів.

В Сумах під час патрулювання вулиць, міліціонери патрульної служби зупинили двох чоловіків. Останні були на підпитку, тому і привернули увагу правоохоронців. На запитання, чи є при собі якісь заборонені предмети, один з них чесно продемонстрував мисливський ніж. 

Вилучені предмети направлені на експертизу для встановлення чи є вони боєздатними. По отриманню позитивного висновку, «зброярі» можуть понести кримінальну відповідальність за ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». А покаранням за зберігання небезпечних предметів може стати позбавлення волі строком від двох до п’яти років.
0
Комментариев
0
Просмотров
609
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.