На Сумщині вимагають повернення в комунальну власність землі вартістю майже 3 млн грн

ВС 27 июля 2020 в 13:37
Роменською місцевою прокуратурою до Господарського суду Сумської області в інтересах держави заявлено позов про визнання недійсним договору про надання послуг та повернення земельних ділянок для ведення підсобного сільського господарства площею 93 га та вартістю майже 3 млн грн.

Встановлено, що у 2019 році між Комунальним закладом «Перша обласна спеціалізована лікарня м. Ромни» та Товариством з обмеженою діяльністю укладено договір про надання послуг щодо соціореабілітації психічно хворих через трудову діяльність та соціальну реадаптацію, зокрема вирощування сільськогосподарської продукції.

Сторони домовились здійснювати заходи на земельних ділянках, які знаходяться в постійному користуванні закладу на території Пустовійтівської та Бобрицької сільських рад Роменського району.

Проаналізувавши умови оспорюваного договору, можна дійти висновку, що сторони фактично приховали оренду земельної ділянки. Однак земельним законодавством не передбачено право постійного користувача розпоряджатись землею шляхом передачі її іншим особам у платне користування. Відтак спірний договір не відповідає вимогам законодавства, повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.
 
53
Комментариев
0
Просмотров
1636
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.