На Сумщині шахраї вже пропонують вакцинованим обіцяну Президентом тисячу гривень

ВС 22 ноября 2021 в 15:05
Жителів Конотопського району попереджають про появу нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом державних виплат громадянам, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Вже зафіксовані випадки, коли клієнтам через різноманітні канали комунікацій (месенджери, електронну пошту) приходить повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти по посиланню на фальшиву сторінку сайту та заповнити особисті дані та реквізити банківських карток.

"Шановні мешканці Конотопського району! Велике прохання не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на подібні привабливі повідомлення про грошові компенсації чи виплати. Також ні в якому разі не можна вводити свої особисті дані чи дані платіжних карток на підроблених сайтах чи мобільних сервісах", – звернулася очільник Конотопського району Людмила Зерниченко.

Нагадаємо, обіцяна урядом тисяча гривень надійде не раніше 19 грудня і лише на віртуальну картку в додатку "Дія". Перевести кошти на інший рахунок або зняти їх готівкою у банкоматі не можна буде. Українці (в тому числі, й жителі Сумщини) зможуть витратити їх лише у партнерів програми. Тож реквізити будь-яких карток виконавчим органам не потрібні.

ГК

48
Комментариев
0
Просмотров
801
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.