Прецедент: депутаты написали послам

ВС 25 августа 2011 в 18:51
10 депутатов облсовета обратились к Freedom Hоuse и послам по поводу преследований на Сумщине
Десять депутатов Сумского областного совета подписали и направили Обращение к представителям Freedom House, послов европейских стран, США и Канады относительно политического давления на Анатолия Трон - начальника отдела образования Ахтырской городского совета? – сообщает http://politanalityk-sumy.org.
Депутаты сообщили адресатам о двух фактах политического преследования – в отношении Геннадия ИВАНУЩЕНКО и Анатолия ТРОНЯ.
«Обращаемся к Вам с просьбой при осуществлении очередного мониторинга по уровню демократии в Украине и дальнейших дипломатических отношений с представителями действующей украинской власти принять во внимание вышеизложенные факты», - сказано в обращении.
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Сумської обласної ради до неурядової організації Freedom House
та надзвичайних повноважних послів європейських країн, США та Канади
щодо політичного тиску на посадових осіб
структур органів місцевого самоврядування в Сумській області

Ми, депутати сумської обласної ради, змушені звернутися до Вас у зв’язку з частими випадками тиску нинішньої української влад на громадян. Задекларована позиція Президента України стосовно формування персонально складу виконавчих гілок влади виключно за критеріями професійності на Сумщині нівелюється посадовцями-представниками Партії регіонів. Більше того, питання відповідності/невідповідності людини займаній посаді перейшло виключно у площину приналежності до «правильної» чи «неправильної» партії.

Застосування таких форм психологічного тиску на «неугодних» керівників як перевірки КРУ та інших контролюючих органів «за вказівкою» вже стали нормою для очільників адміністративних одиниць. Утім, коли такі методи не дають бажаного результату, представники Партії регіонів не нехтують і застосуванням грубого адміністративного тиску.

Ми, депутати Сумської обласної ради, що нижче підписалися, висловлюємо своє обурення свавіллям чиновників, які, прикриваючись партбілетами Партії регіонів, незаконно звільнили з посади директора Державного архіву Сумської області Геннадія Іванущенка та наразі намагаються звільнити з посади начальника відділу освіти Охтирської міської ради Анатолія Троня. У обох випадках застосовується вже напрацьована схема: пропозиція написати заяву про звільнення за власним бажанням – пошук найменших підстав для оголошення доган – організація «замовних» перевірок контролюючих в очолюваних підрозділах – виявлення сфабрикованих порушень або ж фізичне знищення «неугодних» керівників через адміністративну заборону у наданні медичної допомоги після психологічного виснаження.

Ми розцінюємо ці два випадки не інакше як політичне переслідування, оскільки обидві людини – і Геннадій Іванущенко, і Анатолій Тронь – є представниками політичної партії «За Україну!», обоє твердо дотримуються принципу виключно професійного підходу до справи, якою займаються, мають багаторічний попередній досвід аналогічної роботи та раніше не мали жодних дорікань стосовно неналежного виконання своїх посадових обов’язків.

До того ж, ми переконані, що такі політичні переслідування на Сумщині чиняться за прямої вказівки голови Сумської обласної державної адміністрації Юрія Чмиря, оскільки такі випадки непоодинокі і ці події не можуть бути не в полі зору очільника області.

Отож, звертаємося до Вас із проханням під час здійснення чергового моніторингу щодо рівня демократії в Україні та подальших дипломатичних стосунків з представниками діючої української влади взяти до уваги вищевикладені факти.

Депутати Сумської обласної ради:
Г.В.Дорошенко
А.М.Скиртаченко
М.А.Андрусенко
В.П.Шульга
В.І.Гримайло
С.О.Швець
Н.М.Сергієнко
М.О.Клочко
В.М.Токар
С.В.Гонор

-1
Комментариев
0
Просмотров
3824
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.