«Сумщина: загадкова та невідома»

Татьяна Голуб 01 декабря 2015 в 13:55
Наприкінці листопада у Муніципальній галереї Сум культурологічну ініціативу - родинну гру ««Загадкова та невідома Сумщина»: краєзнавчий марафон» презентувала Сумська молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» та її партнер - ГО "Триторія». Таким чином старт ігровому марафону було оголошено, і вже 26 листопада у Сумській міській бібліотеці ім.. Т. Г. Шевченка відбулася перша публічна гра…

Наразі своє бажання зіграти у захоплююче лото оголосили Сумський обласний Центр по роботі з талановитою молоддю, сумський Клуб мандрівників, учні ЗОШ № 21 та постійні читачі кількох сумських книгозбірень. Власне, ігри за їх участю відбудуться 3 грудня у Центрі по роботі з талановитою молоддю, міській бібліотеці ім..Т. Г. Шевченка, обласній науковій книгозбірні та кількох районах області, зокрема у Тростянці. А от лото для вихованців сумської обласної школи для обдарованих, що розташована у передмісті Веретенівка, проведе сумська дитяча письменниця Анна КОРШУНОВА.

Перший тур краєзнавчої забави, за словами організаторів, завершиться напередодні Дня Св. Миколая. Переможці у рамках родинного марафону отримають 70 комплектів лото.

Краєзнавство є дійовим засобом патріотичного виховання, а ігрова діяльність – способом формування громад, можливістю створити умови для взаємодії різних груп, - розповіла керівник проекту Наталка ЛЕБЕДЬ.- Елементи нашого лото - це символи сумського краю, як складової великої країни, ілюструватимуть принцип єдності у різноманітті, а сам формат настільної гри в добу панування цифрових технологій дасть можливість не лише відчути живі емоції спілкування, але й у доступній формі отримати чимало нових знань, а ще ми переконані: проект розвиватиме навички суспільної взаємодії, що позитивно позначиться на життєдіяльності нашої маленької громади.



Як розповів координатор краєзнавчо-освітніх проектів ГО "Триторія", старший викладач кафедри педагогіки та інноваційних технологій Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій П’ЯТАЧЕНКО, гра-лото допоможе більше дізнатися про видатних земляків та краєзнавчі об’єкти Сумщини, розвинути мовленнєві навички, інтелект, увагу, логічне мислення, зорове сприйняття і фотографічну пам’ять учасників.

Проект соціальної дії ««Сумщина: загадкова та невідома»: краєзнавчий марафон» реалізується СММГО «Фундація регіональних ініціатив» у рамках програми «Активні громадяни» за підтримки Британської Ради. Для зацікавлених даємо контакти керівника проекту Наталки ЛЕБЕДЬ, моб. тел.: 066 424 47 68. Турнір триватиме, і до його учасників можуть долучитися усі охочі.
74
Комментариев
0
Просмотров
5384
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.