Резервісти Сумщини стали до строю

ВС 26 апреля 2017 в 15:30
200 чоловыків відправились на військові навчання
З Сумської області більше 200 чоловік вирушили до місць проведення зборів, які будуть проходити з 26 квітня протягом місяця на військових полігонах. Резервісти залучаються до проведення навчань у складі своїх бойових бригад. Це 58-а окрема мотопіхотна  та 128-а  окрема гірськопіхотна бригади. За час проведення зборів резервісти відновлять бойові навички з тактичної та тактико спеціальної підготовки, вогневої підготовки, спеціальної медичної та інженерної підготовки, пройдуть бойове залагодження у складі бойових підрозділів.



Нагадаємо, що резервісти ЗС України – це громадяни України, які у добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формувань на підставі контракту. Основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань за по захисту держави на професійному рівні. Резервісти проходять підготовку у своєму підрозділі на посаді згідно з контрактом та залучається до участі в усіх найбільш значущих заходах бойової підготовки (бойової стрільби, тактичні навчання). При цьому терміни проведення зборів командир військової частини заздалегідь узгоджує з резервістом та його роботодавцем.



Під час проходження служби резервістам гарантуються відповідні соціальні гарантії, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань. Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності з військовим званням, за результатами виконання програми підготовки. Також резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань). Служба в резерві це майже єдина можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру.

Ігор Скібчик
46
Комментариев
0
Просмотров
2051
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.