На Сумщині посилили тероборону (фото)

ВС 21 августа 2017 в 10:00
На протязі десяти діб на Сумщині більше 500 осіб проходили навчання з територіальної оборони області
Під час проведення навчань відпрацьовувалися питання взаємодії військових формувань та цивільних служб. За словами командувача військ оперативного командування «Північ» генерал-майора Володимира Кравченко особовий склад залучений на навчання з поставленими завданнями впорався.
Практична фаза навчань на яку було задіяно загін територіальної оборони проходила в Глухівському районі. До проведення тактично-бойового вишколу було задіяно більше 300 громадян віком від 18 до 60 років. З бійцями загону територіальної оборони проводилися заняття з тактичної підготовки, під час яких відпрацьовувалося питання переміщення двійками та трійками, супроводження снайпера, одиночне переміщення. Відпрацьовувалися питання дій особового складу при затриманні автомобіля та порушників на блок-посту, проведення перевірки транспортних засобів. Бійці вивчали як необхідно діяти під час ураження отрутними засобами та як надавати домедичну допомогу під  час отримання вогнепального поранення. На заняттях з вогневої підготовки відпрацьовували нормативи з розбирання та збирання зброї, виконували практичні вправи зі стрільби з автомату та пістолету, метання імітаційних гранат. На лісовій галявині було розгорнуто польовий пункт тилового забезпечення, де за підтримки органів державного та місцевого самоврядування було організовано харчування особового складу. Серед особового складу не було байдужих, кожен віддавав себе навчанню повністю, заняття проводилися на безоплатній основі та у вільний час, але це не завадило патріотично налаштованим громадянам готувати себе до захисту країни. Яскравий приклад - місцевий журналіст Марина МЕКЕДА, яка прийшла взяти інтерв’ю, а в результаті стала до строю, прийняла присягу на вірність Батьківщині та взявши до рук зброю пройшла нелегкий вишкіл та стала бійцем загону територіальної оборони.
За підсумками навчань командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майора Володимира Кравченко нагородив кращих грамотами, медалями, присвоїв чергові військові звання. 


Ігор Скібчик

 
50
Комментариев
0
Просмотров
1346
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.