Військовий хронікер з міста Суми

Наташа Акулова 22 февраля 2017 в 11:00
Сумчанин Артур Назаров посів III місце на конкурсу української військової фотографії
Урочиста церемонія нагородження відбулась 16 лютого в Національному військово-історичному музеї Києва. Призи за перемогу та пам'ятні відзнаки отримали 19 учасників.
З жовтня минулого року оргкомитет конкурсу збирав роботи фотографів, єдиним обмеженням до яких був вік автора - 18+. Серед більш ніж 1500 тисяч військових фото були обрані 180, які й представили поважному журі для обрання переможця у п'яти номінаціях.
Оцінювали роботи три професійні фотографи - Олександр Глядєлов (незалежний фотожурналіст та лауреат чисельних нагород в галузі документальної фотографії), Олександр Ляпін (відомий український фотограф, мистецтвознавець, журналіст і куратор багатьох фотопроектів) та Анна Войтенко (одна з провідних фотографів, які працюють у жанрі документальної фотоісторії).
"Моє прагнення, як і на Майдані, донести до людей ту гірку правду, яка відбувається на сході країни. Можливо, через ці світлини люди трохи відчують на собі ту жорстоку атмосферу і відчують той біль, а потім все-таки замисляться, через що це все почалося", - коментує свої роботи Артур Назаров.
Він починав свою фотокореспондентську діяльність на Майдані, пізніше, коли почалися бойові дії на Сході, поїхав туди, у самісіньке пекло. Фотокамера - це його зброя у тій війні, яка забирає життя синів України, його спосіб донести до нас, тих, хто не "нюхав пороху", жахи війни.
"Подібні конкурси дають можливість показати свої роботи не тільки у своєму місті маленькому колу люде,й але й усьому світу, бо частина робіт поїде на міжнародні виставки. Ми зберігаємо історію за допомогою своїх фотографій. Це - величезний архів пам'яті, який ми не повинні втратити", - завершив автор.

III місце у номінації "У фокусі" за роботу "Під обстрілом на "12 годин""

Досьє
Артур Назаров
Фотограф
Активіст Майдану, фотограф-фрілансер, собкор газети "Панорама"
Був поранений 22 січня 2014 р. на вул. Грушевського у Києві
Автор двух персональних виставок військового фото у м. Суми - "Серед війни" та "На лінії вогню"

Фото з особистого архіву
43
Комментариев
0
Просмотров
1591
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.