Учасники АТО Сумщини отримали відзнаки (Фото)

ВС 24 июля 2017 в 12:00
Відзнаки отримали 41 військовослужбовець військових комісаріатів області
“Розташування України на перехресті шляхів змушувало народ землеробів і ремісників, лірників і кобзарів, народ побожний і мирний – наш український народ – тримати зброю.  Але ми брали її в руки не для того, щоб загарбати чуже, а для захисту своєї землі, своєї родини,  своєї оселі”, - такими словами розпочав свій виступ військовий комісар Сумської області полковник Тарас Давиденко під час урочистого нагородження відзнакою “Учасник АТО” військовослужбовців військових комісаріатів Сумської області, яке відбулося 21 липня в залі для нарад  Сумського обласного військового комісаріату.



Більшість військовослужбовців та службовців військових комісаріатів мають бойовий досвід отриманий в локальних конфліктах, миротворчих операціях та в антитерористичній операції на Сході нашої країни. Цього разу відзнаки отримали 41 військовослужбовець військових комісаріатів області. Серед нагороджених: старшина Шешеня Олександр з Конотопського ОМВК. З 2015 року проходив службу в 58 ОМБр на посаді командира взводу снайперів та отримав поранення від розриву міни під час мінометного обстрілу, виконуючи бойове завдання в промзоні міста Авдіївки, після чого був направлений проходити службу в військовий комісаріат; за військову доблесть нагороджений медалями: “Захиснику вітчизни” та “За оборону промзони”.

Майор Роман Тутов, військовослужбовець 2 батальйону 57-ї ОМПБр за мужність та професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в боях під містом Вуглегірськ, нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеню, а зараз проходячим військову службу в Тростянецькому РВК.

Підполковник Олександр Дудінов, який пішов в АТО, ще в складі 15-го Сумського територіального батальйону, а зараз очолює Роменський ОМВК. І так ще багато військовослужбовців, які зараз використовуючи свій бойовий досвід, несуть службу в військових комісаріатах Сумської області, забезпечують поповненням бойові підрозділи, навчають молодь та бійців загонів територіальної оборони Сумщини.



“Маємо раз і назавжди засвоїти: військом не можна нехтувати, а героїв не можна забувати”:- сказав полковник Тарас Давиденко завершуючи урочистості.
 
Скібчик Ігор
50
Комментариев
0
Просмотров
1840
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.