Сіверодонець - Суми: майстер та волонтер вшанував пам'ять загиблих

ВС 18 августа 2016 в 09:01
З 2015 року Сумчанам нагадує про трагедію 9-ї батареї та закликає  пам’ятати всіх полеглих артилеристів 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади  «Дзвін війни». Але мало хто знає, що цей пам’ятник подарував місту Суми  талановитий майстер Олександр Моїсеєнко, правда більшість його знають під псевдонімом «Маг».

Крокуючи по вулицях Сєверодонецька можна побачити чимало витворів техно-арту, виконаних з частин мотоциклетних моторів та велосипедних ланцюгів. Це магічне перетворення старих речей здійснив талановитий та відомий у місті майстер Олександр Моїсеєнко. Також чимало своїх робіт «Маг» створює з використанням військових боєприпасів. Колись грізний та кровавий метал майстер перетворює на витвори мистецтв. З останніх його робіт – вежа Донецького аеропорту та «Хрест крові», які несуть глибокий історичний та моральний зміст і мають на меті саме нагадувати про трагічні події нашої історії.

На «Дзвін війни» митець збирав кілька місяців уламки гранат, мін, снарядів та ракет. З них і була створена скульптура кольору згорілого металу, яка і була подарована нашому місту, тепер біля ії підніжжя викарбувані імена загиблих герої-артилеристів. «Мені дуже хочеться, щоб цю війну запам’ятали наші нащадки. Щоб, дивлячись на цей розірваний метал з гострими краями, люди зрозуміли увесь жах війни, замислились над тим, що в жодному разі її не можна повторити. А ще – щоб якомога скоріше закінчилася війна!»:- зазначає майстер.

Ігор Скібчик


 
52
Комментариев
0
Просмотров
1130
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.