Реактивний Бог війни із Сумщини

Наташа Акулова 06 декабря 2016 в 12:00
Декілька віх з життя сумського підполковника Олега Петрика
Народився майбутній артилерист 1980 року в місті Білопіллі Сумської області у сім’ї військового. Батько приймав участь в бойових діях в Нагорному Карабасі, а з 1991 року повернувся до незалежної України до лав Збройних Сил України А потім розпочалося нелегке життя військової дитини: до 1-го класу Олег пішов в школу №153 міста Баку, а закінчив навчання в місті Шостка. З дитинства перед очима були нелегкі дороги військової служби батька, але все-одно вибір був зроблений на користь офіцерської долі.  В 1997 році Олег Петрик вступає до Сумського інституту РВ і А. Швидко промайнули роки навчання і ось уже молодий лейтенант отримує першу посаду – командира мінометного взводу !-го механізованого батальйону  62-ї окремої механізованої бригади. В становленні молодого офіцера значну участь прийняв командир батареї на той час капітан, а зараз уже підполковник - викладач кафедри РВ і А  Національної Академії Сухопутних військ Збройних Сил України у місті Львів Максим Бахмут. Після реформування на фондах 62 ОМБр була створена 26 Абр у якій продовжив службу молодий офіцер і знову Олегу Петрику  дістався відповідальний та досвідчений офіцер-наставник: нині уже полковник Андрій Малиновський нагороджений державними нагородами та іменною вогнепальною зброєю за керівництво в зоні АТО МАГами.

Нова сторінка служби офіцера 27-й Сумський РеАп де він проходить службу з 2008 року на посадах від командира батареї до начальника штабу бригади.

Бойова сторінка в житті підполковника Олега Петрик розпочалася в березні 2014 року, коли  по тривозі офіцер на чолі зведеного дивізіону убув на полігон в Чернігівську область на  бойове залагодження. Уже в квітні дивізіон повністю відмобілізовується і після проведення бойового залагодження та тактичних навчань з бойовою стрільбою в травні 2014 року прикриває ділянку кордону з Росією на Конотопському напрямку. А  в липні 2014 року дивізіон у складі батарей убуває в зону АТО, де приймає активну участь в веденні бойових операцій на Луганському напрямку. Звільнення Луганська, станиці Луганської, Луганський аеропорт, знищення складів озброєння, скупчень техніки найманців в районах населених пунктів Лутугіне, Георгієвка, Новосвітловка.
 
Ось приклади деяких операцій проведених під керівництвом офіцера.

В серпні 2014 року батальйон територіальної оборони «Київ»  під населеним пунктом Родакове потрапив під обстріли ворожих «Градів». Вони виходили здійснювали обстріл, а потім ховалися в шахті. На підставі даних повної підготовки після 4-х пострілів «Урагану» вони залишилась в шахті назавжди. Наступний бойовий епізод – це знищення базового табору в районі населеного пункту Юбілейне ( велика кількість найманців та до 30-ти одиниць військової техніки). Бойова робота по прикриттю наших підрозділів, що після підступного удару «братів», знаходились в оточенні вздовж державного кордону в районі станиці Луганської.

Виконуючи вимоги режиму припинення вогню підрозділи бригади відведені на встановлені відстані, але особовий склад ні на мить не розслабляється: проходить вишкіл молоде поповнення, проводяться тактичні навчання. Одним словом роботи у начальника штабу  достатньо. А вдома підполковника Олега Петрик, нагородженого за бойову звитягу відзнакою Командувача Сухопутних військ та відзнакою «За особисті заслуги» Міністра Оборони України з нетерпінням чекає дружина, теж військовослужбовець, старший солдат Тетяна Петрик.

                                                                                               Ігор Скібчик
 
53
Комментариев
0
Просмотров
7898
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.