У Сумах відкриється виставка, присвячена війні

Наташа Акулова 08 июня 2017 в 16:00
Усі бажаючі запрошуються 10 червня до Конгрес центру СумДУ
Благодійний фонд «Оберіг країни», Громадський фонд «Суми», Художня галерея «Наша», Волонтери благодійного фонду «Оберіг Країни» презентують проект «ЯКБИ НЕ ВІЙНА».

10 червня 2017 року в виставковій залі Конгрес-Центру Сумського Державного університету відбудеться презентація проекту, що створений волонтерами головного Центрального військового шпиталю, які опікуються учасниками бойових дій в зоні проведення АТО та сім’ями загиблих Героїв України.

Мета проекту - познайомити громадськість з тими, кому ми маємо бути вдячні за мир та тишу у наших містах та домівках.

"Якби не Війна"- це цикл фотографій, який покаже надзвичайних людей. Вісім блоків, які об’єднались в фотовиставку і показали Героїв нашими очима. Очима людей, які пам’ятають та цінують кожен їх подвиг. Людей, які їх знають поіменно та особисто.

Кожен блок - це окрема сторона життя Героїв.
Кохання. Світлини, що належать до цього блоку - це долі подружніх пар, що створили родини в умовах неспокою та за відсутності комфорту, свідчать, що справжня любов може існувати завжди і будь де. Навіть на фронті.
Жінки. На цих світлинах історії жінок. Бо жінка ніби слабка стать. Проте на захисті Батьківщини зі зброєю в руках не поступаються чоловікам. 
Воїни з надзвичайними професіями. Це про звичайних вчителів, шахтарів, музикантів, кухарів та безліч професій, які під час військової загрози стали кулеметниками, штурмовиками, водіями БМП. І тут вони зрозуміли цінність життя, почали дорожити справжніми відносинами.
Героїчні сини з героїчними матерями. Матір пам’ятає перше слово, перший крок своєї дитини. І саме їх сини платять нині своїм здоров’ям, а часто і життям за наше мирне небо. І завдяки синам ми знаємо їх самих
Наймолодші учасники АТО. Блок Я – Є!  Про наймолодших учасників АТО. Це про тих, хто вибухи чув частіше, ніж звуки дискотеки. Захищали Батьківщину, при цьому не вважали себе героями та вважали, що не зробили нічого особливого.
Загиблі Герої – по одному з кожної області. Наступний блок розповідає, що в цій неоголошеній війні Схід і Захід справді разом. Тому містить Героїв з кожної області, зібраних по одному. З Сум - портрет бійця Романа Атаманюка.
Легіонери - іноземці, що захищають нашу землю. Ця частина виставки присвячена людям які, не маючи українського паспорту зі зброєю в руках прийшли захищати наш народ в скрутний для країни час. Серед них громадяни різних країн: Грузії, Хорватії, Канади, Росії, Азербайджану, Латвії, Польщі та багатьох інших. І це наша спільна боротьба.
Невідомі Герої. Імен Героїв знаємо небагато, проте насправді їх тисячі. І вони варті того аби розпочати цей проект. У цьому блоці представлений наш земляк з м. Сум, ветеран, що дістав поранення – Олександр Бабченко

10 червня о 13:00 відкриття виставки, презентація та зустріч з творчою групою за адресою м. Суми, вул. Покровська, 9/1.
Конгрес-Центр СумДУ (колишня бібліотека УАБС)

Виставка триватиме до 18 червня.

 
49
Комментариев
0
Просмотров
8367
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.