Як у Сумах Щедрий вечір зустрічали (Фоторепортаж)

ВС 16 января 2017 в 18:00
У Агенції Промоції «Суми» зібрались творчі колективи міста, щоб побажати містянам щасливого нового року
В Україні у п'ятницю, 13 січня, зустрічають Старий Новий рік. Щедрий вечір - народне свято слов'ян, що йде корінням вглиб дохристиянської історії. В цей день у Агенції Промоції «Суми» зібрались творчі колективи міста.



Розпочав святкову програму вокально-хоровий колектив «Мозаїка».



Опісля гостям свята показали новорічну дитячу виставу учасники народного театру юних «Шпаківня», у якій засуджувались брехня, хвалькуватість, боягузтво, жорстокість, хитрість.



Відповідно, і герої усім відомі – це жителі лісу: лисиця, зайці, вовк, Баба Яга.



Проте, добро завжди перемагає зло, що і стало розв’язкою казки.



Також виступали вихованці дитячого музичного театру «Дзвіночок», які виконували щедрівки за сценарієм «скупим господарям». За українськими традиціями була і коза, яка падала, бігала, гралась, тупотіла ногами. Кажуть, «де коза ходить, там усе родить». Тому за звичаєм, коза повинна бути ситою, аби мала сили бігати і стрибати.



Виступали і сольно. Так, юна співачка Олександра Мізіна продемонструвала свої вокальні здібності публіці.



Із народними голосами на сцену вийшли і фольклорний колектив Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв. Цей вечір для учасників колективу став дебютним для їхньої творчості. Проте, усе пройшло на «ура» - жінкам аплодували усі присутні.



Вечір пройшов в українському стилі за старими звичаями, які поширені на всій території України. Українські національні костюми, тепла привітна атмосфера, дитячі посмішки та трішки хвилювань перед виступом – усе це створювало особливий настрій, який за звичаєм, і повинен бути на Щедрий вечір.
 
Наталія Самолюк
42
Комментариев
0
Просмотров
5250
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.