Владислав Івченко: "Романи - це шлюб, оповідання - це можливість сходити "наліво" "

Артем Турчин 11 июня 2018 в 16:00
Письменник презентував нову збірку
7 червнявідомий сумський письменник Владислав Івченко познайомив читачів із новою книгою під назвою "Ігри пам'яті". Читач, звиклий до романів, які митець видавав один за одним, мабуть, здивувався, адже цього разу це - збірка оповідань. Цікаво, що перша така книжка - "Івченко об'єднує Україну" - вийшла ще в 2009-му році.



Письменник знайомить читачів з оповіданнями під анімовану презентацію

Як пояснив письменник, оповідання писалися у процесі створення більш довгих сюжетів. Пояснюючи це, пан Владислав порівняв роман зі шлюбом: такі ідеї забирають чимало часу, але, взявшись за них, треба довести справу до кінця. Оповідання ж у контексті цього порівняння - це як "стрибок у гречку": вони створюються набагато швидше. Так за майже десять років у письменника назбиралось достатньо матеріалу, аби створити збірку.

На самому початку презентації Владислав Івченко наголосив, що спробує порушити усталений формат подібних заходів: мовляв, як правило, письменники розхвалюють свої книги, а потім закликають їх придбати. Аби не купувати кота в мішку, митець вирішив прочитати три оповідання, а потім, після традиційної рубрики "запитання-відповідь" запросити охочих придбати збірку.

Назву книги пан Івченко пояснив тим, що в усіх сюжетах простежується тема пам'яті. Щоправда, у трьох презентованих, як на мене, не менш яскраво виражена військова лінія. розстріли в стінах МДБ, тортури в сучасних правоохоронних органах, кривава битва польського, татарського та московського військ - все це було представлене слухачам на презентації. Оповідання зовсім різні, але автор наголосив на тому,що це стосується всієї збірки: кожного разу читачеві доводиться переключатися на іншу хвилю. Тож прочитати книжку на одному подиху навряд чи вийде.

Після презентації оповідань письменник надав слово гостям заходу. Слухачі цікавились про джерела необхідних відомостей (наприклад, про розстріли), про тих, хто надихає, про плани на майбутнє та ін. Наприкінці заходу охочі придбали збірку з автографом від автора. Будемо сподіватися, що в майбутньому Владислав Івченко збере публіку ще багато разів.



Владислав Івченко підписує книгу її новій власниці
 
За кілька тижнів книга з'явиться і в книгарні "Є" (орієнтовна ціна - 200 грн.). Також можна зв'язатися з самим автором, зайшовши на його сторінку у мережі Фейсбук.
 
47
Комментариев
0
Просмотров
1535
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.