Відомий український кінорежисер навчатиме дорослих сумчан

ВС 31 августа 2017 в 16:00
У Центрі освіти дорослих СумДУ відбудеться чергова лекція Валерія БАЛАЯНА у рамках “Publik Science”
Це довготривалий освітній проект, котрий поклаканий  популяризувати громадянську освіту серед широкого загалу мешкаців міста Суми. У затишному конгрес-центрі СумДУ  5 вересня о 18:30 сумчан запрошують дулучитися до активного діалогу. Цього разу мова йтиме про останні новини з анексованого Криму,  де Валерій Вазгенович перебував у відрядженні, а  також про відзеркалення сьогодення у полотнах Джотто, якого прийнято вважати  революціонером світового живопису.
Нагадаємо, що Валерій Балаян  відомий своїми непересічними й сміливими  кінопроектами. Він створив більше 60 документальних стрічок, які вирізняються правдивістю та активною громадянською позицією автора.  Набув широкого розголосу  документальний фільм Валерія Балаяна "Ху із містер Путін".  Це історія приходу до влади нині діючого президента Росії, а разом з ним й клану  співробітників спецслужб та тісно з ними пов'язаними кримінальних угрупувань. Також цікавою подією стала й  цьогорічна прем'єра  режисера -  фільм «Enjoy». У новій стрічці головний герой - кримський вуличний арт-активіст, що продовжує творити в умовах анексії Криму і проголошувати ідеї, які витісняються з публічного дискурсу.
А ще незабаром Валерій Вазгенович розпочне зйомки документального фільму "Родинна справа", за сценарієм  Євгена ПОЛОЖІЯ. Проект отримав підтримку  від Держкіно. Як зазначає автор сценарію в основу однієї із історій майбутнього кіно лягла новела з вже опублікованого роману "Іловайськ".

Приємно відзначити, що сьогодні, 31 серпня, наш земляк, відомий кінорежисер  Валерій БАЛАЯН відзначає свій День народження. Колектив редакції надсилає щирі побажання творчих успіхів та реалізації нових креативних задумів, проектів.


Олена Шевченко
46
Комментариев
0
Просмотров
2835
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.