В Сумах начались концерты, посвященные памяти работников филармонии, ушедших из жизни

Денис Крикунов 21 октября 2010 в 10:13
«МИ ПАМ’ЯТАЄМО, ХТО ПОРУЧ З НАМИ ЖИВ, ТВОРИВ ДОБРО І МУЗИКУ ЛЮБИВ»

Вечори-концерти вшанування пам’яті працівників філармонії, які пішли від нас у інший світ, кілька років тому ініціювали дирекція і профспілковий комітет Сумської обласної філармонії, а постановку цього, що відбувся 19 жовтня, урочистого, а разом і зворушливого заходу,  здійснили заслужені працівники культури України, директор філармонії Надія Дяковська та художній керівник Олена Ластовецька.
Мабуть і пояснюється рідкісна для більшості мистецьких закладів згуртованість колективу обласної філармонії тим, що керівники шанують традиції, розуміють запити і потреби кожного працівника, а працівники підтримують всі добрі ініціативи дирекції. Тож і цього разу у підготовці до зустрічі з ветеранами філармонії готувалися всі творчі колективи, всі артисти і, в цілому, весь колектив закладу.
І ось, у концертній залі обласної філармонії зібралися не тільки шанувальники мистецтва нинішнього покоління артистів, а й ті, хто пам’ятає високий рівень виконавської майстерності ветеранів, які вже залишили сцену. Почесні місця у залі займають ветерани Сумської обласної філармонії.
Притишується світло. Звучить музика і  на екрані проходять фотографії працівників, які у минулі роки створювали славу цього солідного мистецького закладу в Україні і на теренах СРСР. Одна за одною на екрані виникають фотографії заслужених артистів України Володимира Кузьміна, Ніни Кожуховської, Лідії Рудік та Володимира Данченка і багатьох інших працівників філармонії, хто не дожив до сьогодення.
Разом з присутніми у залі ветеранами, ведуча Людмила Косюшко, згадує добрим словом солістку Ларису Кальницьку, лектора-музикознавця Тамару Костюченко, художнього керівника Георгія Локощенка, головного бухгалтера Олександру Колосову та багатьох інших артистів, службовців тощо.
Присутніх у залі ветеранів, а також близьких та рідних померлих працівників тремтливо торкало за душу те, як ретельно готувалися і організатори, колективи і артисти, та й весь персонал філармонії, до цього вечора пам’яті, який вони назвали між собою «Пам’ять серця».
Тож, як струни серця, звучав перший твір у виконанні камерного оркестру під керівництвом заслуженої артистки України Людмили Стичук - «Адажіо» Т.Альбіноні. Далі, супроводжуючи фотофільм, ряд творів виконують не тільки оркестр, жіночий вокальний ансамбль «Лада», вокальний ансамбль «Елегія» і солісти філармонії – Олексій Липовий (баян), вокалісти Федір Руденко (тенор) і Тетяна Середіна (сопрано), а й близкі та рідні покійних: сестра Т.Костюченко – З.Пушкарьова, онука В.Данченка – В.Данченко та інші.
І на завершення, у виконанні оркестру звучать «Грьози» Шумана, а з екрану, ніби дякуючи присутнім за добру пам’ять, посміхалися обличчя тих, хто передав нам естафету життя і творчості.

по материалам областной филармонии
 

0
Комментариев
0
Просмотров
2639
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.