У Сумах видали "емігрантський альбом" (Фото)

Наташа Акулова 18 ноября 2016 в 12:00
Нещодавно вийшов друком унікальний альбом про емігрантів-уродженців Сумщини
У "Видавничому будинку "Еллада" вийшла друком книга-альбом "Корінням із Сумщини", серію ліноритів (гравюр) для якої створив Микола Бондаренко, а тексти - Олександр Капітоненко. Це портретна галерея наших земляків, які не сприйняли радянську владу і в різний час, починаючи від революції 1917 року, змушені були виїхати за кордон. Дехто з них здобув світову славу, інші прожили більш скромне життя, але всі вони пам'ятали, звідки бере початок їхнє коріння.



В альбомі "Корінням із Сумщини" розповідається про 70 наших земляків - поетів, письменників, художників, громадсько-політичних і церковних діячів, а також інженерів, педагогів, композиторів, лікарів, філософів, меценатів, і представлено стільки ж художніх портретів.

"В кінці 80-х та в 90-ті рр. ХХ ст. в газетах, журналах почали з'являтися матеріали про українську еміграцію та її визначних діячів, котрі в різні часи втікали від радянської влади. Найбільше мене цікавили ті особистості, котрі були родом з теренів сучасної Сумської області, - розповідає Микола Бондаренко, автор ліноритів. - Почав збирати про них матеріали і робив для себе відкриття, що знані люди в світі є  вихідці з нашого краю. Так виникла думка створити серію портретів "Корінням із Сумщини". Перші гравюри з'явилися ще в 2000 році, а закінчив роботу із 70 портретів 2012 року. Дуже багато часу затратив на пошуки світлин персоналій цієї серії".



Велику допомогу у доборі матеріалів для створення портретів надав краєзнавець, голова СМГО "Сумщина-світ" та Фундації ім. Д. Бурлюка Олександр Капітоненко. Він же і став автором текстів про наших земляків-емігрантів.

Книгу можна придбати у видавництві "Еллада" за адресою: вул. Г.Кондратьєва 25/1, офіс 1. Вартість - 120 грн. Тел: (0542) 781825
 
50
Комментариев
0
Просмотров
2030
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.