У Сумах розпочався Перший книжковий форум

Елена Шевченко 31 августа 2018 в 16:03
Сьогодні, 31 серпня об 11-ій годині в конгрес-центрі СумДУ відбулося урочисте відкриття книжкового свята — Першого Сумського книжкового форуму. У його роботі беруть участь місцеві видавництва та книгарні, бібліотеки та сумські письменники, які презентуватимують читачам свої твори.



Програма Першого Сумського книжкового форуму цікава та насичена. Вона передбачає: презетації сумських видавництв, книжковий ярмарок та автограф-сесії письменників-сумчан, книги яких вийшли з друку упродовж 2017-2018 рр.



Відразу після відкриття форуму стартував марафон презентацій сумських видавництв. Їх представники розповіли про свої виробничі можливості, творчі надбання та озайомили присутніх із книжними новинками сезону-2018.



Після 13-ої години розпочалися автограф-сесії сумських письменників. Першим свою творчість презентував Євген ПОЛОЖІЙ — автор широковідомої книги “Іловайськ”. У ході спілкування з читачами Євген розповів про нове видання “Перехрестя”, де розміщені прозові та віршовані твори.
Далі естафету спілкування з читачами продовжили сумські майстри слова Олександр ВЕРТІЛЬ, Ганна КОРШУНОВА та інші.



Чудовим завершальним акордом святом стане міський фестиваль поезії «Ми – Суми», поетичний конкурс, під час якого лунатимуть вірші про Суми, а також співана поезія. Захід розпочнеться о 17:30 біля «Агенції промоції «Суми».



На переможців конкурсу чекатимуть дипломи та сертифікати на певну суму від книгарні «Книголюб».

Ініціатором свята, проуроченого до Дня міста,  виступила Сумська міська рада, яка проводить Сумський книжковий форум у рамках інформаційного проекту “Я — СУМЧАНИН”.



Організатори свята сподіваються, що  започаткована добра традиція і перший Сумський книжковий форум стане щорічним. У цьому зацікавлено дуже багато людей. Передусім зацікавлених у тому, щоб зберегти імідж міста Суми, як міста читаючого.

53
Комментариев
0
Просмотров
3339
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.