ЕКСТРИМ-ПАРКУ БУТИ!

Блоги, Анна Товстуха
08 февраля 2012 в 15:44
Цей блог для тих хто, не вірить в здійсненність ідеї, а також для тих урядовців, хто вважає Екстрим-парк не «першочерговою» потребою!
Хтось скаже, що вже не в перше по місту  ходять такі чутки! 
Моя відповідь на питання: Чому Екстрим-парку в місті Суми БУТИ?
1. Є високий попит на екстрим-парк в молодіжному середовищі або просто Цього хоче молодь!
Актуальність будівництва Екстрим-парку (читай «першочерговість»):
(Текст з листа-звернення активної молоді до міської влади)
«В місті Суми давно назріла проблема забезпечення умов для тренування молоді в таких екстримальних видах спорту як: скейтинг, велотріал, трейсінг та ролер-спорт.
На даний час молодь нашого міста не має можливості займатись екстремальними видами спорту, тому що для цього потрібні спеціалізовані споруди та окремо відведена територія. В результаті підлітки змушені використовувати для своїх занять ті споруди, які для цього не призначені: сходи міських закладів та будівель, лавки у парках та скверах, пам’ятники та інші. Це призводить до багатьох негативних наслідків:
         1. Під час тренувань молодь та підлітки заважають пішоходам, що відпочивають на центральних вулицях міста, у парках та скверах. Інколи молоді екстремали навіть стають загрозою для молодих мам з колясками та маленькими дітьми.
        2. На розбитих міських доріжках дана молодь отримує набагато більше травм ніж, це було б у спеціально відведеному місці.
      3. Скейтери, ролери та велотріалісти своїм спортивним спорядженням руйнують покриття пішоходних доріжок та міських площ.
         В червні 2010 року в сквері «Дружба» була збудована роликова доріжка, яка стала в першу чергу подарунком для молодих мам, а не для шанувальників екстримальних видів спорту. Результатом даного «подарунку» стали додаткові сварки між молодими спортсменами та представниками правоохоронних органів, які «заганяють» екстрималів  на роликову доріжку, що не пристосована для тренувань як через відсутність необхідного обладнання, так і через велику кількість людей, що відпочивають в сквері.
         Сучасний світ диктує свої правила. Відповідно, сучасна молодь прагне сучасних можливостей розвитку. Варто зауважити, що розвиток даних видів спорту також сприяє популяризації здорового способу життя та активного відпочинку молоді. Ми вважаємо, що органи місцевого самоврядування повинні сприяти створенню в місті Суми можливостей розвитку нетрадиційних, але не менш популярних серед молоді видів спорту. Особливо зважаючи на попит на екстримальні види спорту, що існує сьогодні в молодіжному середовищі.
         Екстрим-парки вже збудовано в таких містах як: Одеса, Харків, Вінниця, Київ, Львів, Полтава, Кривий ріг, м. Буча (Київська область), м. Вишгород (Київська область), Ільїчівськ (Одеська область), Сєвєродонецьк (Луганська область). Загальна їх кількість близько 25 парків по Україні!
        Нехай місто Суми стане наступним містом, яке усвідомило необхідність пітримувати молодь, що прагне розвиватися фізично!»

2. Є підтримка соціально відповідального бізнесу. Керівництво ВАТ «Сумбуд» публічно оголосило про готовність допомогти в будівництві скейт-парку (взяти на себе частину витрат). Плюс молодь ще буде звертатись до підприємців міста з проханням підтримати даний проект.

3. Є підтримка  місцевої  влади даної ініціативи. Ідея проекту узгоджена з профільними заступниками міського голови. Сумська міська рада виділила 300 тис. грн. в бюджеті м. Суми на 2012 рік на «будівництво скейт парку». 

Зі свого життєвого досвіду можу сказати: якщо у будь-якій справі зацікавлені всі три сектори суспільства (громадський сектор, бізнес і влада) то ЦІЙ СПРАВІ БУТИ!

Тому успіхів і натхнення всім зацікавленим, а також спокою і витримки опонентам :)
2
Комментариев
2
Просмотров
4283
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Проблема на самом деле актуальна! Заявляю, как представитель "заинтересованной молодёжи" Wink Ждём с нетерпением!

Блог "неочём".