У Сумах проводять #КвартирникиНаСуспільному

Анастасія Літвіненко 26 июня 2019 в 17:18
У Сумах відбувся концерт у рамках проекту #КвартирникиНаСуспільному

11 червня у приміщенні телеканалу UA:СУМИ, що на Петропалівській у місті Суми, відбувся перший концерт у рамках спільного проекту #КвартирникиНаСуспільному, який організований Сумською філією Суспільного  разом із клубом авторської пісні «Булат», президентом якого є Ігор Добровольський. Метою проекту є популяризація творчості молодіжних музичних колективів та окремих виконавців. Загалом протягом червня планується проведення чотирьох таких заходів.

Гостями імпровізованої музичної студії цього вечора стали барди Ігор Титаренко, Анастасія Любич і  молодий музичний колектив «Вирій». Унікальність цього заходу полягає у безпосередньому живому діалозі ведучого Ігоря Добровольського з виконавцями.  Під час нього вони ділилися своїми музичними уподобаннями, тим, що спонукало їх до зайняття музичною творчістю і бардівською піснею,  історією своєї участі та успіхів  у різних фестивалях. А потім кожен з трьох гостей поділився з глядачами чотирма своїми  улюбленими композиціями.

Зокрема, Ігор Титаренко презентував патріотичну пісню на слова Тараса  Шевченка, а також композицію «Полковник Васін»(«Потяг у вогні»), які є актуальним і в наш час, оскільки закликають відстоювати свою  незалежність і територіальну цілісність, а відповідно повертати окуповані ворогом території. Крім того, він    представив усім присутнім    пісню      про ямщика, з репертуару Володимира Висоцького у роковій обробці групи  «Аліса». А на завершення свого виступу виконав улюблену філософську і життєву композицію Андрія Макаревича «Костер». Анастасія Любич зачарувала композиціями, які занурили глядачів у осінню ностальгію, а також подарували щирість і чистоту справжніх почуттів. Не менш цікавою, веселою та повчальною була і її пісня про Івана – дурня та Василису. А потім справжню музичну феєрію презентував музичний молодіжний колектив «Вирій».  З  історією  його виникнення  і назвою познайомив їх керівник Віктор Ревин  . А саме, до складу гурту  входять:  Катерина Ермакова (вокал, клавішні); Анастасія Любич (вокал, гітара); Аліна Невальєнна (вокал, скрипка ); Богдан   Ермаков  (бас  - гітара). У їх виконанні присутні могли почути філософські, життєві і ліричні пісні про кохання,  автором яких здебільшого є сумські поети і музиканти. Зокрема, «Ілюзія» на слова та музику сумчанок  Наталії та Аліни Карпенко; «Інді», музику до якої написала Ніно Катамадзе, а слова Наталя Карпенко , а також  «В темну нічку», слова та музика Христини Соловій.  Крім того, неповторно, у яскравій власній музичній обробці  гурт виконав культовий хіт Stinqa  «Shape Of My Heart».   



Загалом концерт пройшов у творчій, теплій, неповторній атмосфері, подарувавши  масу  приємних емоцій та гарний настрій усім присутнім. А 18 червня у гості на затишні #КвартирникиНаСуспільному запросила бард, автор слів та музики  і взагалі талановита виконавиця та чарівна дівчина і яскрава особистість Наталя Кіктенко, яка подарувала присутнім справжню пісенну феєрію. Цього ж вівторка зі своєю творчістю усіх бажаючих познайомила   молода  сумська  бард  Вікторія Стець  а наступного вівторка у затишну студію завітає Марина Серпокрилова. Обидві виконавиці в теперішній  час живуть і навчаються у Києві.  То ж з нетерпінням чекаємо на зустріч.



Ігор Добровольський, президент клубу авторської пісні «Булат», організатор та ведучий проекту #КвартирникиНаСуспільному:
«Тридцять років тому назад клуб авторської пісні «Булат»  саме по вівторках увечері збирався у Палаці культури Сумського НВО, ми співали пісні, розучували нові композиції, домовлялися про концерти та поїздки на фестиваль.  Кожний  місяць до нас хтось приїздив. А з пізньої осені до весни ми записували нові композиції та у березні, наступної неділі після 8 числа, кожний рік проводили традиційний Міжнародний фестиваль авторської пісні «Булат».  Провівши двадцять таких фестивалів, із-за складних погодних умов, ми вирішили перенести його проведення на середину квітня.  Про проект #КвартирникиНаСуспільному ми домовилися з керівником цього каналу Олександром Такулом ще на початку весни цього року. Я запропонував, щоб у ньому мали можливість взяти участь молоді виконавці та проявити себе не тільки на фестивалях і концертах, а й на знімальних  майданчиках створити якійсь образ, телевізійну картинку та отримати досвід виступів на телебаченні, який залишиться їм на пам'ять. Так виник спільний проект Суспільного телебачення   і клубу  авторської  пісні  «Булат». В його рамках кожного вівторка протягом червня місяця відбудуться чотири концерти молодих виконавців. Перший концерт 11 червня – пробний. Під час нього своєю творчістю ділиться Ігор  Титаренко, репертуар якого складають    популярні пісні бардів та авторів, які йому подобаються. А Анастасія Любич і гурт «Вирій» презентують глядачам, як пісні відомих авторів, так і на слова сумських поетів.  18 червня свою музичну творчість презентує Наталя Кіктенко. Вона   пише пісні, а також вірші і музику до них та  сама їх виконує.  25 червня до нас завітає молода  виконавиця Вікторія Стець, а підсумує проект своїм виступом Марина Серпокрилова. До речі, обидві співачки є дипломантами  Міжнародного фестивалю авторської пісні «Булат» та авторами пісень і зараз навчаються в Києві. По закінченню проекту робимо перерву, а з осені стартує інший  проект. У нас в Сумах багато талановитих авторів, виконавці і поетів. До речі, на шостому Міжнародному фестивалі авторської пісні «Булат» ми вперше вели номінацію поезія, як  складова жанру авторської пісні. То ж обов’язково познайомимо сумчан з молодими, творчими особистостями».
 
45
Комментариев
0
Просмотров
10139
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.