З 01 січня 2019 року збільшено грошове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України

ВС 22 января 2019 в 17:30
Державним бюджетом України на 2019 рік для Міністерства оборони України передбачено рекордні видатки для виплат грошового забезпечення військовослужбовцям — 49,6 млрд. гривень (або 48,7% від 101,7 млрд. гривень всього річного бюджету оборонного відомства).
Порівняно з 2018 роком фонд грошового забезпечення на 2019 рік збільшено на 15,2 млрд грн, або на 41%, що дозволить виконати завдання Президента – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України щодо збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців не менш ніж на 30%.

Це дозволить збільшити у 2019 році грошове забезпечення контрактника Сухопутних військ Збройних Сил України до 11,3 тис грн, (мінімальний розмір грошового забезпечення для військовослужбовців рядового складу за контрактом першого року служби — не менше 10 тис. грн.), командир бригади, який раніше отримував 17-18 тис грн, отримуватиме майже 26 тисяч. Командир батальйону замість 14 отримуватиме 19-23 тис грн, а грошове забезпечення командира роти становитиме 16 , а не 12 тис грн, які йому зараз нараховуються.

Нові виплати військовослужбовці отримають у лютому 2019 році у вигляді грошового забезпечення за січень 2019 року

Без належного фінансового забезпечення не залишаться ті, хто ризикуючи власним життям приймає участь в Операції об’єднаних сил, розмір винагороди на 1-й лінії оборони на глибину ротних опорних пунктів складатиме 10 тис грн за місяць та 4,5 тис грн за місяць – в інших районах проведення ООС.

Тобто мінімальне грошове забезпечення військовослужбовців, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, становитиме понад 20 тисяч гривень.

Також не залишаються без уваги і вирішення побутових, сімейних питань, які є для військовослужбовця вкрай важливими.

Наприклад, щороку виплачується матеріальна допомога, а також допомога на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.
Виплачується підйомна допомога у разі переїзду військовослужбовця на нове місце військової служби в інший населений пункт в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена його сім’ї, який переїхав з ним на нове місце військової служби.

Для тих, хто працював, але вирішив своє життя присвятити військовій службі та був прийнятий на військову службу за контрактом, залишається робоче місце та заробітна плата в повному обсязі.

Після укладення першого контракту військовослужбовцям військової служби за контрактом виплачується одноразова грошова допомога: особам рядового складу – 14 800 грн., особам сержантського та старшинського складу – 16 700 грн. особам офіцерського складу – 18 500 грн.

Не забувають і про солдат строкової служби та курсантів.
За словами начальника управління організаційного та соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України В’ячеслава Салахова, вже опрацьовуються питання щодо зміни механізму отримання (підтвердження) класності військовослужбовцями та збільшення виплат за класну кваліфікацію; збільшення розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям строкової служби (в розмірі від мінімального прожиткового мінімуму і вище) та зміни системи виплати грошового забезпечення курсантам із числа цивільної молоді, а саме перехід на систему виплати грошового забезпечення як військовослужбовцям за контрактом.
62
Комментариев
0
Просмотров
2149
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.