Юна сумчанка стала фіналісткою дитячого кінофестивалю (Відео)

ВС 13 июня 2019 в 16:15
В рамках щорічного Міжнародного фестивалю Чілдрен кінофест проходив  конкурс дитячих короткометражних фільмів. Олеся Мироненко стала фіналісткою цього конкурсу із відеороботою «2075 або дівчинка з тарганом»

З дитинства дівчинка  естетично розвивалася -  навчалася в музичній школі. Два роки тому стала переможницею Всеукраїнського конкурсу композиторів у Києві. Але мріяла стати не музикантом, а режисером. Вона почала втілювати свою мрію і створила власний блог на YouTube, де розповідала підписникам про кулінарію та подорожі.



Допоміг їй у цьому тато, Ігор Мироненко – підприємець, інженер та ветеран АТО . Він навчив доньку монтувати відео. У конкурсній роботі про екологію  тато теж допомагав з 3D-анімаційними ефектами (це дозволено умовами конкурсу) І саме від нього Олеся і почула про фестиваль.

Художником-постановником  була мама дівчинки –  дитяча письменниця, композиторка та  журналістка  Юлія Лесіна.




Сценарій, розкадровка та режисура належать  Олесі.  Дівчинка розповідає, що її сім’я дбає про екологію, а саму сумчанку дуже хвилює загроза забруднення, тому темою роботи вона обрала екологічну проблему на планеті, щоб кожен, хто побачить відео, замислився про те, що чекає нас у майбутньому. Місце зйомок також символічне – гора відходів хімічного виробництва біля «Сумихімпрому».



Відео було готове менш ніж через два місяці. Із понад  160 заявок  фільм сумчанки потрапив у десятку фіналістів!  Роботу було показано на широкоформатному екрані у 24 містах України!

Це досить успішний старт у житті юної режисерки, а у неї  вже є ідеї для нових відео робіт, але поки що  Олеся  тримає їх у таємниці.

Карина ПАНІКАР



 
45
Комментариев
0
Просмотров
1800
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.