Сумський навчально-виробничий центр втратив доходів та активів на 700 тис. грн

ВС 23 января 2013 в 14:55
Державною фінансовою інспекцією в Сумські області здійснено державний фінансовий аудит діяльності Комунального обласного підприємства Сумської обласної ради «Навчально-виробничий центр» за 2010 – 2011 рр. та І півріччя 2012 р. За висновками аудиторів існують певні фактори та недоліки в роботі навчально-виробничого центру, які негативно впливають на його господарську діяльність, в наслідок чого втрати та неефективне витрачання ресурсів у досліджуваному періоді склали понад 700 тис. гривень.
Так, не оформлення навчально-виробничим центром протягом І півріччя 2012 року договірних відношень з центрами зайнятості області щодо проведення професійного навчання безробітних призвело до втрати підприємством доходів на суму близько 600 тис. гривень. Цьому сприяло не приведення у відповідність до вимог чинного законодавства кошторисів витрат з професійного навчання безробітних, бо у центрі в досліджуваному періоді при їх складанні керувалися нормативно-правовими актами, які втратили чинність ще в лютому 2004 р.
Не проведення необхідної претензійно-позовної роботи по відшкодуванню дебіторської заборгованості призвело до втрати активів майже на 40 тис. гривень. Майже 20 тис. грн втрачено підприємством внаслідок незабезпечення раціонального використання нерухомого майна, що тривалий час не використовується взагалі
Неефективність використання коштів комунальним підприємством пов’язана з здійсненням видатків, які у фінансових планах підприємства навіть не передбачалися, а саме: майже 40 тис. грн було витрачено на оплату юридичних послуг та 3 тис. грн на благодійну допомогу. Зазначені дії суперечать вимогам Господарському Кодексу України та відповідного  рішення Сумської обласної ради щодо забезпечення виконання фінансових планів та недопущення проведення не передбачених ними витрат.
За результатами цього аудиторського дослідження аудитори надали керівництву центру рекомендації по забезпеченню покращення ефективності управління фінансовими і матеріальними ресурсами та результатів фінансово-господарської діяльності підприємства. Аудиторський звіт направлено до Сумської обласної державної адміністрації та до Сумської обласної ради, - повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Сумській області.
0
Комментариев
0
Просмотров
1294
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.