Фіксовану ставку єдиного податку для ФОП встановили у Сумах

ВС 07 июля 2020 в 11:00
Депутати міської ради ухвалили рішення «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців».


Рішення № 6999-МР від 24 червня 2020 року стосується фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, й покликане створити сприятливі умови для розвитку підприємницької діяльності шляхом, встановлення економічно обґрунтованих фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців у відповідності до сучасних ринкових відносин.

Для І групи платників єдиного податку встановлена фіксована ставка – 10% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, на всі види діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010, які дозволені для даної групи платників Податковим кодексом України.

Для ІІ групи платників єдиного податку – 10% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на всі види діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010, які дозволені для даної групи платників Податковим кодексом України.

У разі здійснення платниками єдиного податку ІІ групи господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради, ОТГ застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку – 20% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Дане рішення набирає чинності з 1 січня наступного року.
 
50
Комментариев
0
Просмотров
1338
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.